Őszi időhöz őszi desszertek dukálnak! Ebben a palacsintában minden megvan ami egy kiadós, mégsem töményen édes desszerthez kell. Sőt, talán desszertnek sem hívnám, annyira laktató ugyanis, hogy én reggelire ettem. Megvallom neked, hogy ez a recept egy "túró-mentő" akció keretében jött létre, vagyis szerettem volna a hűtőben csücsülő túrót hasznosítani, ezért is lett csak néhány darab palacsinta a végeredmény. Ám mivel nagyon tartalmas, talán nem is kell ennél több ;-) Egészségedre!
Hozzávalók 8-10 vastagabb darabhoz:
20 dkg zabliszt
5 dkg darált dió
2 db tojás
1 evőkanál eritrit
1 evőkanál kókuszolaj
csipet só
víz
kókuszolaj a sütéshez
Töltelék:
25 dkg túró
negyed sütőtök (kb. egy bögrényi megsütve)
pár kanál eritrit ízlés szerint
5 dkg darált dió
negyed citrom leve
1 fürt szőlő
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit egy tálban összekevertem, annyi vízzel, hogy a hagyományos palacsintához hasonló sűrűségű legyen. Majd kókuszolajjal vékonyan kikent serpenyőben megsütöttem őket.
A töltelékhez 200 fokon megsütöttem a tököt kb. 20-25 perc alatt. Kikanalaztam a belsejét, hozzákevertem a túrót, eritritet, diót, citromlevet és botmixerrel nagyjából simára turmixoltam. Nem baj, ha darabos marad. 1-1 nagyobb evőkanálnyit kentem a palacsintákba, megszórtam a tetejüket pár szem félbevágott szőlővel és feltekertem őket.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog