Ha még nem adtál eddig esélyt annak, hogy megkóstold a spárgát, kezdd ezzel a levessel a próbálkozást! Ha eddig is szeretted, akkor pedig azért próbáld ki feltétlenül. :-) A fehér spárga talán picit lédúsabb, mint a zöld testvére, viszont sajnos őt vékonyan meg is kell hámozni. Ezt a lépést ne hagyd ki - saját tapasztalatból mondom. Csak spárga felhasználásával is nagyon klassz krémleves készíthető, de bátran kombináld más zöldségekkel is a még ízletesebb végeredményért. A legtöbben sajtot és pirítóst tesznek a krémlevesekbe, szerintem viszont ropogós magvakkal (most éppen dióval) is szuper! A dió mellé egy kis szárzellert is tettem, mert nyersen nagyon finom és a dióval remek párost alkotnak. Egészségedre! :-)
Hozzávalók 4 főre:
1 kisebb karfiol
1 csomag fehér spárga
1 nagy fej vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé
só, fehérbors
kókuszolaj
Tetejére: pár db szárzeller és egy marék dió
Elkészítés:
A spárgák végeit meghajlítottam, ahol eltört, azokat a részeket kidobtam, mert fásak. A hagymákat felaprítottam, kevés kókuszolajon megpároltam, majd hozzáadtam a rózsáira szedett karfiolt és a meghámozott, és kisebb darabokra vágott spárgát is. Sóztam, borsoztam őket, majd felöntöttem annyi vízzel, ami kb. egy ujjnyival ellepte a zöldségeket.
Forrástól számítva kb. 8 perc alatt meg is puhultak, ezután krémesre turmixoltam a levest, majd a feldarabolt zellerszárral és dióval tálaltam.
Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja