Tavasz végén vétek kihagyni az étrendből a spárgát, ami egy igazi szuperélelmiszer. Tele van vitaminokkal, rostokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. Segít méregteleníteni és még afrodiziákumként is számon tartják. Ha pedig ennyi jó tulajdonsága van, miért ne kombinálnánk a belőle készült ételeket is növényi fehérjével a még tökéletesebb tápanyagösszetételért 😉?
Hozzávalók:
- 1 csomag fehér spárga
- 1 db főzőhagyma
- 1 kisebb krumpli
- 2 evőkanál natúr borsó fehérje
- só, bors
- kevés olaj
Elkészítés:
Pucold meg a spárgát és vágd le a fásabb végeit. Sajnos a fehér spárga pucolása egy elég hosszadalmas művelet, de az ilyen selymes krémlevesekhez mégis inkább ezt ajánljuk. A roppanósabb, hámozás nélkül használható zöld változatot inkább pirítani szoktuk, de ha nincs időt spórolnál, azzal is elkészítheted. Vágd 1-2 cm-es darabokra a sípokat. Tisztítsd meg a főzőhagymát is és vágd fel azt is nagyobb darabokra. Egy lábasban margarinon vagy egy kevés olajon kezd el pirítani a hagymát és a spárgát. Sózd, borsozd, majd öntsd fel annyi vízzel vagy alaplével, hogy bőven ellepje. Amíg felforr, hámozd meg a krumplit, és dobd azt is a vízbe. Ha forr, vedd kis lángra és főzd addig, amíg minden meg nem puhul teljesen. Húzd le a tűzről és hagyd egy kicsit hűlni a levest. Végül add hozzá a borsó fehérjét és botmixerrel turmixold teljesen simára, krémesre. Tálalásnál megszórhatod aprított friss petrezselyemmel, metélő hagymával, szórhatsz a tetejére pirított napraforgó magot, vagy zsemlekockát. Egészségedre!