Hidd el, pudingpor nélkül is gyorsan és könnyen készíthetsz igazi pudingot! Nincsenek adalékanyagok, semmi mű hozzávaló, csak a tiszta gyümölcsíz! Könnyen elkészíthető, ráadásul ezt laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Üdítő nyári csemege, egyszerűen és gyorsan összedobható, csak addig kell türelmesnek lenni, amíg kihűl - ez persze nem mindig sikerül :-)
Hozzávalók 2 pohárhoz:
25 dkg eper
3 deci víz
1 tojás sárgája
2 evőkanál kukoricakeményítő
3 csapott evőkanál zabkorpa
2 evőkanál kókuszreszelék
4 csapott evőkanál nyírfacukor
1 fél mokkáskanál vaníliapor v 1 db vaníliarúd kikapart belseje
Elkészítés:
Az epret megtisztítottam apró darabokra vágtam, felöntöttem vízzel és leturmixoltam.
Hozzákevertem a tojás sárgáját, a keményítőt, nyírfacukrot és a vaníliaport. Feltettem a gázra és folyamatos keverés mellett felforraltam, mikor sűrűsödni kezdett hozzászórtam a zabkorpát és a kókuszreszeléket, és elzártam alatta a gázt. Poharakba töltöttem és kihűtöttem. Eperrel, mentalevéllel, mandulával, vagy akár kókuszreszelékkel is dekorálható.
TIPP gluténmentes változathoz:
Zabkorpa helyett használhatsz bármilyen magőrleményt, pl. mandulát.
FORRÁS: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja