fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Diós-barna rizses sült

Ez a tepsiben sült csoda önmagában is laktató és egyedi finomság, de köretként is fogyaszthatjuk. Kiemelten ajánljuk azoknak, akik úgy hiszik, a húsmentes ételek nem okozhatnak fergeteges ízkavalkádot a szánkban. :)

diosbarnarizsessultEz a tepsiben sült csoda önmagában is laktató és egyedi finomság, de köretként is fogyaszthatjuk. Kiemelten ajánljuk azoknak, akik úgy hiszik, a húsmentes ételek nem okozhatnak fergeteges ízkavalkádot a szánkban. :)

Hozzávalók:

  • 20 dkg barna rizs
  • 4 nagyobb sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 bögre dió
  • 1 bögre kesudió
  • 10 dkg trappista sajt (vagy növényi sajt, natúr)
  • 1 csokor friss petrezselyem (v. 3-4 ek. szárított)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4-5 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 ek. pirospaprika
  • 1 ek. paprikakrém
  • (himalaya) só - ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

  • A rizst kifőzzük, majd egy tálba tesszük.
  • Meghámozzuk, majd lereszeljük a répát.
  • A magokat (dió és kesudió) megdaráljuk.
  • A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk és olaj + víz keverékén megpároljuk.
  • Erre rászórjuk a megdarált diót, az előzetesen meghámozott és lereszelt répát, a pirospaprikát, ízesítjük a paprikakrémmel, fokhagymával, sóval.
  • Pár perc alatt "összesütjük-főzzük".
  • Ehhez hozzákeverjük a reszelt sajtot és olajjal kikent tepsibe simítva 20 perc alatt 180 fokon összesütjük.

TIPP: Kesudió helyett használhatunk csupán diót, de mogyorót is.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér