Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
3000 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Sós-magos növényi fehérje szelet

Sós-magos növényi fehérje szelet

Vegán, fehérjés, magvas sós rágcsálnivaló recept. Ideális rohanósabb napokon gyors éhség csillapításra, vagy kirándulás, edzés után, alatt.

Sós ízvilágú fehérjés, magvas rágcsálnivaló, amiből érdemes előre elkészítened 1-2 adagot, ha tudod, hogy rohanósabb napok elé nézel, esetleg túrázni, kirándulni, vagy valamilyen nagyobb sporteseményre mész. Kitűnő arra, hogy gyorsan csillapítsd az éhséged, vagy kicsit dobj az energiaszinteden.

Hozzávalók (kb 10 szelethez):

45 gramm zabpehely, szükség esetén gluténmentes

64 gramm natúr borsófehérje por

180-280 gramm főtt és kihűlt quinoa

40 gramm chia mag

40 gramm pörkölt sózott pisztácia, darabolva

40 gramm pörkölt sózott mandula, darabolva

½ teáskanál finom tengeri só

240 ml édesítetlen mandulatej (vagy más növényi tej)

Opcionális: ½ teáskanál frissen őrölt feketebors

Opcionális: 1 evőkanál élesztőpehely vagy reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Készíts elő egy 20 cm-es négyzet alakú tepsit és zsírozd ki vagy olaj spray-vel fújd be.

2. A zabpelyhet egy konyhai robotgépben daráld liszt finomságúra. Tedd egy nagy tálba.

3. Add hozzá a zabpehelyliszthez a borsófehérje port, a főtt rizsparéjt, a chia magot, a pisztáciát, a mandulát, a sót, a tejet, és (opcionálisan) a borsot, illetve (opcionálisan) az élesztőpelyhet, majd keverd alaposan össze a masszát.

4. Oszlasd el a tésztát egyenletesen az előkészített tepsiben, simítsd el a tetejét.

5. Süsd az előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és belül jól össze nem állt. Tedd át egy sütőrácsra és hagyd teljesen kihűlni a tepsiben.

6. Vedd ki az elkészült, még egyben lévő szeleteket, majd vágd fel 10 szeletre. Egyenként csomagold be őket celofánba, tárold őket szobahőmérsékleten max. 4 napig, hűtve akár 2 hétig vagy lefagyasztva akár 2 hónapig.

Tipp EXTRA magas fehérjetartalomhoz: Hagyd ki a zabpelyhet a receptből, és növeld a borsófehérje port 128 grammra.


Forrás: powerhungry.com/2013/04/savory-power-bars/

Ezt láttad már?
Netamin Natúr Borsó fehérje 500g
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér