Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
recept tonhalas spenótos rizottó

Spenótos tonhalas rizottó

Krémes, ínycsiklandó és laktató: ez a rizottó! Könnyű rizottó recept növényi tejszínnel, tonhallal, paradicsommal és spenóttal, Zsuzsi konyhájából, ahol az egészséges finomságok készülnek.

Krémes, ínycsiklandó és laktató: ez a rizottó! A tonhal-paradicsom-spenót kombinációt gyakran használom, szerintem fergeteges ízvilágot adnak így együtt. A rizottók általában vajasak, tejszínesek, vagy adott esetben mindkettő. Ezt a verziót én növényi tejszínnel készítettem, vaj nélkül, de így is nagyon krémes, tartalmas és finom lett. Próbáld ki Te is! Egészségedre! :-)

Hozzávalók 2-3 főre:

recept tonhalas spenótos rizottó4 deci arborio rizs

1 nagy marék friss spenótlevél

1 deci tejszín vagy rizstejszín

1 deci paradicsomlé

1 natúr tonhalkonzerv

kis fej vöröshagyma

1 duci gerezd fokhagyma

friss kakukkfű és/vagy rozmaring (szárított is jó)

1 liter zöldség alaplé

só, bors

kókuszolaj

pár csepp citromlé a tetejére

Elkészítés:

A vöröshagymát felaprítottam és kevés kókuszolajon megfuttattam, erre szórtam a rizst, kicsit ezzel is átkevertem, majd egy kanál alaplevet adtam hozzá. Egy merőkanál hátoldalával “simogatva” kevertem, míg a rizs nagyjából beszívta a nedvességet, közben megfűszereztem. Ezután az alapléből mindig 1-1 merőkanállal hozzáöntöttem és ugyanígy, amíg be nem szívta a rizs a nedvességet kevergettem. Közben összekevertem a paradicsomlevet a rizstejszínnel és belereszeltem a fokhagymát, a tonhalat pedig lecsöpögtettem.

Mikor az utolsó merőkanál alaplevet adtam hozzá, belekevertem a paradicsomos rizstejes keveréket is, a kisebb darabokra tépkedett spenótlevelekkel és a tonhallal együtt. Mire a spenót megfonnyad, pont beszívja az utolsó adag folyadékot is, de még kellően krémes lesz. Ezután elzártam a gázt, szórtam még rá friss fűszereket, facsartam rá egy kis citromlevet - innen már azonnal tálalható is. Frissen az igazi, de másnap is finom azért még ;-).


Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja

Ezt láttad már?
Zöldséges curry csicseriborsóból és spenótból, bulgurral
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér