Ha túl sok volt a húsból az ünnepek alatt és rá sem bírsz gondolni, viszont ennél valami igazán ízleteset és laktatót, akkor legjobb választás lehet egy csicseriborsós, szaftos curry. Készítheted hajdinával, vagy rizzsel, mindkettő nagyon jól passzol hozzá, de eheted magában is.
Jó étvágyat!
Hozzávalók 4-5 főre:
25 dkg csicseriborsó
1 fej karfiol
2,5 deci hajdina vagy rizs
1 fej vöröshagyma
2 deci paradicsomlé
2 deci víz
1 teáskanál kurkuma
fél mokkáskanál chili
1 teáskanál édes pirospaprika
1 mokkáskanál fahéj
1 teáskanál római kömény
(a fenti fűszerek helyett bármilyen curry fűszerkeverék is jó, garam masala, madras curry stb.)
1 csokor petrezselyem vagy koriander
Elkészítés:
A csicseriborsót beáztattam pár órára, majd megfőztem, leszűrtem. Természetesen konzerv csicseri is jó, úgy még gyorsabban kész az étel. Míg a csicseri puhult, a sütőt előmelegítettem 200 fokra, rózsáira szedtem a karfiolt és addig sütöttem, míg a teteje kicsit megpirult és roppanósan puha lett. Két és félszeres mennyiségű vízben puhára főztem a hajdinát is.
Felkockáztam a vöröshagymát, kevés kókuszolajon üvegesre pároltam, majd hozzászórtam a csicserit, karfiolt, fűszereket és pár percig együtt pirítottam őket, majd hozzáöntöttem a főtt hajdinát, a paradicsomlevet és a vizet is. Kb. 5-10 percig rotyogtak együtt, hogy az ízek összeérjenek. Ha szükséges és még szaftosabbra szeretnétek, lehet még paradicsomlevet vagy pici vizet hozzáönteni.
Tálaláskor a tetejét megszórtam petrezselyemmel.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog