Imádom a curry-ket, ezért szeretek kísérletezni különféle variációkkal. Ezt a típust kifejezetten ajánlom akár sportolóknak is, mivel a csicseriborsónak rendkívül magas a fehérjetartalma. A kókusztejtől és a spenóttól krémes, selymes lesz, a fűszerek pedig - ahogy mondani szokás - teljesen megbolondítják ezt a zöldséges curry-t. Bulgurt választottam köretnek, de a kuszkusz is jó megoldás.
Hozzávalók 5-6 főre:
30 dkg csicseriborsó(lehet konzerv is)
30 dkg spenót
2 bögre bulgur
1 nagy fej vöröshagyma(újhagyma is lehet)
2 duci gerezd fokhagyma
4 deci kókusztej
1 teáskanál curry fűszerkeverék*
1 teáskanál kurkuma
só
2 evőkanál kókuszszír
Elkészítés:
A csicseriborsót beáztattam egy napra, majd előző este enyhén sós vízben puhára főztem, leszűrtem. A spenótot megmostam, kis darabokra tépkedtem.
Másnap egy serpenyőben felhevítettem a kókuszzsírt, a hagymákat megpároltam rajta, rátettem a spenótot, sóztam, borsoztam, megvártam, míg összeesik. Ezután hozzáadtam a csicseriborsót, felöntöttem a kókusztejjel, megszórtam a fűszerekkel és pár percig együtt rotyogtattam őket, míg a mártás kicsit besűrűsödött.
Ezalatt a bulgurt, a rizshez hasonlóan kétszer annyi mennyiségű sós vízben puhára főztem, majd tálaltam a curryvel a tetején, friss petrezselyemmel megszórva.
*TIPP: Ha nincs kéznél curry fűszerkeveréked, akkor készíts magadnak a következőkből: kurkuma, római kömény, fahéj, chili.
Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja