A levendula szezonra való tekintettel most levendulás italok receptjeit osztjuk meg veletek. Egyet a nyári melegre, egyet a hűsebb estékhez - ami ráadásul ellazulni is segít majd elalvás előtt! Ha részletesebben is érdekel, mi mindenre jó a levendula, ide kattintva bővebben is olvashatsz róla. Íme tehát a receptek:
Levendulás limonádé
Hozzávalók - 1 literes kancsóhoz:
1 citrom leve
1 lime leve
1 csapott evőkanál szétmorzsolt friss levendula
1 evőkanál méz
1 evőkanál nádcukor
szóda
A kancsó aljára kerültek a levek és cukrok a levendulával együtt és aztán jött a szóda. Keverem kavarom és jót tesz neki ha áll fél órát, hogy kiadja a levendula az ízét. Behűtve a legjobb. Pohárba töltése egy szűrön keresztül történjen azért.
Levendulás stresszűző ital
Hozzávalók adagonként:
2 deci kókusztej
1 levendula virág
3 db citromfű levél
pár csepp méz(elhagyható)
A tejet egy lábasba öntöttem, belemorzsoltam a levendula virágait, a citromfüvet és felforraltam az egészet, majd kb. 5 percre még legalább állni hagytam, hogy az ízek jobban összeérjenek. Ezután leszűrtem és elkortyoltam.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog