Íme a Nutella egészséges és házilag elkészíthető verziója! :-) Csokoládés mogyorókrém, ami 10 perc alatt kész is van! Persze azért ne teljesen olyan végeredményre számítsatok, mint a bolti verziónál - szerintem finomabb, de kicsit más. Az állaga is különböző, az én verzióm finoman darabos lett, de apríthatod teljesen krémes állagúra is a mogyorót darálógépben. Használhatod süteményekhez, palacsintához is. A karobpor nem kötelező bele, ha éppen nincs kéznél, pótold ki étkakaóporral azt is, lehetőleg minél magasabb kakaótartalmúval.
Hozzávalók 1 üveghez:
10 dkg törökmogyoró
2 evőkanál kókuszolaj
5 dkg 70 %-os étcsoki
1 teáskanál étkakaópor
1 teáskanál karobpor
3 evőkanál méz
1 deci kókusztej
Elkészítés
A mogyorókat egy száraz serpenyőben megpirítottam, majd konyharuhába bugyolálva, a pulton hempergetve ledörzsöltem róla a barna héját. Ezután finomra daráltam, egy tálba öntöttem. A csokit vízgőz felett felolvasztottam, picit hűlni hagytam, elkevertem benne a karobport, kakaóport, mézet, kókuszolajat, kókusztejet, majd a darált mogyoróhoz öntöttem. Alaposan összekevertem és üvegbe töltöttem, majd hűtőbe került.
TIPP: Tedd egy díszesebb üvegbe, köss rá masnit és ehető ajándékként is adhatod szeretteidnek - szerintem örülni fognak! :-)
TIPP2: Sima, klasszikus, natúr vagy sós mogyorókrémet / mogyoróvajat szeretnél készíteni? Kattints ide a receptért!
Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja