A cukkinit bármilyen diétás étrendbe érdemes beiktatni, mivel nagyon könnyen emészthető, alacsony kalóriatartalmú zöldség. A cukkiniomlett magában, salátával, reggelire, vagy akár ebédre egy kiadós főzelék mellé is finom!
Hozzávalók (jó sok lesz belőle):
1 csésze zabliszt
1 csésze finomliszt
1 közepes cukkini, lereszelve
min. 3-4 fokhagyma, szétpaszírozva
só - ízlés szerint
nálam 1 csokor petrezselyem
1/2 dl 100% extra szűz olívaolaj
víz, amennyit felvesz
Elkészítés:
A cukkinit lehámozzuk és tökgyalunk lereszeljük. A liszteket, olajat, sót, vizet és a cukkinit összekeverjük, sűrű palacsintatésztát kapunk. Ebbe beletesszük a fokhagymát, apróra vágott petrezselymet.
Olaj nélkül kerámia v. teflonsütőbe kanalazzuk a tésztát, és mindkét oldalát kisütjük.
TIPP 1: zabpehelylisztet nyerhetünk apró szemű zab kávédarálón történő megdarálásával is. :-)
TIPP 2: készíts hozzá (növényi) joghurtból és zöld fűszerekből öntetet, ízlés szerint fokhagymát is tehetsz bele.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja