A tabulé a közel-keleti konyha népszerű étele. Fogyaszthatod salátának vagy köretnek például falafelhez, de magában egy könnyű vacsoraként is megállja a helyét. Alapvetően bulgurból készítik, de ha gluténmenteset szeretnél enni vagy csak úgy variálnál, quinoából is megcsinálhatod!
Hozzávalók:
- 1 csésze bulgur vagy quinoa
- 2 csokor petrezselyem felaprítva
- 10-15 mentalevél felaprítva
- újhagyma felszeletelve (ízlés szerint 2-4 szál)
- 1/2 kígyóuborka apró kockákra vágva
- 3 közepes paradicsom
- 2 citrom leve
- 1/2 csésze olívaolaj (ízlés szerint lehet kevesebb is)
- só, bors ízlés szerint
- 1-2 retek felaprítva vagy vékony karikákra vágva (elhagyható)
Elkészítés:
Főzd meg a bulgurt vagy a quinoát a csomagoláson található módon. Ha megpuhult, öntsd le róla a fölösleges vizet ha kész és hagyd kihűlni. Ezután keverd bele a zöldségeket és fűszereket, öntsd hozzá az olajat és a citromlevet, sózd, borsozd. Jó étvágyat hozzá!
Eredeti recept forrása:
myvega.com
A kép illusztráció!