fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
25 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Cukkinis spenótos panzanella

Cukkinis spenótos panzanella

Egyszerű, gyors, vitamindús nyári saláta cukkinivel, spenóttal és őszibarackkal! Lehet köret vagy előétel, készítsd el te is receptünket!

A panzanella egy rusztikus olasz kenyérsaláta, melynek a paradicsomos verziója közismert, de más zöldségekkel is szokták kombinálni és jó sok bazsalikommal fűszerezni. Lehet előétel vagy köret, de egymagában is laktató tud lenni a nyári melegben. Érdemes kipróbálni zsenge nyári zöldségekkel, ezért került most cukkini és spenót is bele. 

Amellett, hogy finom és tápláló, ennél a salátánál fontos, hogy minél színesebb is legyen. Ezért esett a választás a sárga cukkinire, de természetesen, ha nem kaptok, a zöld is tökéletes lesz hozzá. Ha van otthon száraz kenyér, amit már nem ennétek meg, na az a legjobb ehhez az ételhez, hiszen olívaolajon megpirítva újra életre kel. A salátát az őszibarack teszi pikánssá, ami a spenót és cukkini földesebb ízének nagyon jót tesz és frissességet ad neki.

Hozzávalók 4 adaghoz:

2 db sárga cukkini

fél kg spenótlevél

4 db paradicsom

2-3 db nagyobb őszibarackCukkinis spenótos panzanella

10 dkg zöldfűszeres gomolyasajt (más sajt is jó, pl. feta, mozzarella vagy keményebb sajtok is)

4 szelet szikkadt teljes kiőrlésű kenyér

1 kis fej lilahagyma

1 duci gerezd fokhagyma

só, bors

olívaolaj

pár csepp balzsamecet

pár csepp citromlé

A spenótot alaposan megmostam, kisebb darabokra tépkedtem és kevés olajon megfonnyasztottam. Közben picit megsóztam, borsoztam, reszeltem hozzá fokhagymát, majd félretettem.

A spenót helyére mentek a cukkiniszeletek, ők is pár percet kaptak nagy lángon, míg az oldaluk pici színt kapott, de még kellemesen roppanós maradt az állaguk. Mikor ez is elkészült, mentek a serpenyőbe a kenyérkockák szintén pár percre, némi olívaolajjal meglocsolva.

Egy nagy tányérra szórtam a spenótot, rá a cukkinit, majd a paradicsom darabokat, sajtot, pár szelet őszibarackot adagonként, felkockázott újhagymát és a kenyérkockákat. Pici só, ha még szükséges, pici bors, pár csepp citromlé, balzsamecet és pár csepp olívaolaj is került rájuk. Frissen az igazi!

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal