Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: almás cukkinis kenyér

Recept: almás cukkinis kenyér

Puha édes kenyér recept Zsuzsitól - cukkinivel az érdekesség kedvéért. Könnyen elkészíthető kevert tésztából, egészséges zabliszttel - gluténérzékenyeknek is! Kattints a receptért!

Gyümölcskenyeret már biztos mindenki evett már élete során. Ha szereted, miért ne tennél bele valami csavart? Próbáld ki cukkinival - igaz nyári változat! Könnyen elkészíthető recept, kezdőknek is sikerélmény. Csak össze kell keverni és hátradőlni, amíg sül. A végeredmény egy kellemesen puha, édes kenyér, ami több nap alatt sem szárad ki, az alma és a cukkini nedvességtartalma puhán tartja. Persze nem valószínű, hogy sütés után napokkal később is lesz belőle...

Hozzávalók:

25 dkg zabliszt

10 dkg eritrit

3 tojás

1 db cukkini

3 kis-közepes alma

1 teáskanál fahéj

2 teáskanál sütőpor

fél mokkáskanál só

1 marék aprított dió (vagy csoki, aszalt gyümölcs)

Elkészítés:

A cukkinit és az almákat lereszeltem, a zablisztben elkevertem a fahéjat, sütőport, csipet sót, diót. A felvert tojásokat pedig összekevertem az eritrittel, majd belekevertem a reszelt cukkinit és almát, végül a liszttel is összeforgattam az egészet.

Egy hosszúkás kenyérsütő formába (de őzgerinc is jó), kivajazás után beleöntöttem a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben közel 1 órát sütöttem, kivettem, és hűtés után szépen felszeleteltem.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér