Gyümölcskenyeret már biztos mindenki evett már élete során. Ha szereted, miért ne tennél bele valami csavart? Próbáld ki cukkinival - igaz nyári változat! Könnyen elkészíthető recept, kezdőknek is sikerélmény. Csak össze kell keverni és hátradőlni, amíg sül. A végeredmény egy kellemesen puha, édes kenyér, ami több nap alatt sem szárad ki, az alma és a cukkini nedvességtartalma puhán tartja. Persze nem valószínű, hogy sütés után napokkal később is lesz belőle...
Hozzávalók:
25 dkg zabliszt
10 dkg eritrit
3 tojás
1 db cukkini
3 kis-közepes alma
1 teáskanál fahéj
2 teáskanál sütőpor
fél mokkáskanál só
1 marék aprított dió (vagy csoki, aszalt gyümölcs)
Elkészítés:
A cukkinit és az almákat lereszeltem, a zablisztben elkevertem a fahéjat, sütőport, csipet sót, diót. A felvert tojásokat pedig összekevertem az eritrittel, majd belekevertem a reszelt cukkinit és almát, végül a liszttel is összeforgattam az egészet.
Egy hosszúkás kenyérsütő formába (de őzgerinc is jó), kivajazás után beleöntöttem a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben közel 1 órát sütöttem, kivettem, és hűtés után szépen felszeleteltem.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog