fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: almás cukkinis kenyér

Recept: almás cukkinis kenyér

Puha édes kenyér recept Zsuzsitól - cukkinivel az érdekesség kedvéért. Könnyen elkészíthető kevert tésztából, egészséges zabliszttel - gluténérzékenyeknek is! Kattints a receptért!

Gyümölcskenyeret már biztos mindenki evett már élete során. Ha szereted, miért ne tennél bele valami csavart? Próbáld ki cukkinival - igaz nyári változat! Könnyen elkészíthető recept, kezdőknek is sikerélmény. Csak össze kell keverni és hátradőlni, amíg sül. A végeredmény egy kellemesen puha, édes kenyér, ami több nap alatt sem szárad ki, az alma és a cukkini nedvességtartalma puhán tartja. Persze nem valószínű, hogy sütés után napokkal később is lesz belőle...

Hozzávalók:

25 dkg zabliszt

10 dkg eritrit

3 tojás

1 db cukkini

3 kis-közepes alma

1 teáskanál fahéj

2 teáskanál sütőpor

fél mokkáskanál só

1 marék aprított dió (vagy csoki, aszalt gyümölcs)

Elkészítés:

A cukkinit és az almákat lereszeltem, a zablisztben elkevertem a fahéjat, sütőport, csipet sót, diót. A felvert tojásokat pedig összekevertem az eritrittel, majd belekevertem a reszelt cukkinit és almát, végül a liszttel is összeforgattam az egészet.

Egy hosszúkás kenyérsütő formába (de őzgerinc is jó), kivajazás után beleöntöttem a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben közel 1 órát sütöttem, kivettem, és hűtés után szépen felszeleteltem.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér