Szárzeller, zellerszár, halványító zeller: sokféleképp hívják ezt az ízletes, roppanós, tápanyagdús hosszúszárú zöldséget. Engem különösen szoros kapcsolat fűz hozzá, egyszer ugyanis a a zellerszár levének iszogatása hozott végre enyhülést egy kínzó gyomorpanaszomra.Azóta is mondom: méltatlanul keveset fogyasztunk belőle, pedig fantasztikus növény. Ez a recept kezdő-zellerevőknek is ajánlott: vagyis ha eddig nem nagyon próbálkoztál a zellerrel, mert nem tudtál mit kezdeni vele, akkor próbáld ki ezeket a falatkákat! Vendégváró finomságoknak is tökéletes, ugyanis percek alatt elkészül, mutatós, laktató és nem utolsósorban: egészséges! Remélem elkészíted :-) Egészségedre!
Hozzávalók:
szárzeller kb. 5cm-es darabokra vágva
ricotta v túró
tejföl v joghurt ha túróval készül
piros húsú paprika felkockázva
só, bors,
pici mustár
diódarabok a tetejére
Elkészítés:
A hozzávalókat keverjük össze, a lényeg, hogy sűrű krémes legyen, ne tudjon kifolyni a zellerszárakból. A zellerszárat a képen látható módon vágjuk fel és töltsük meg a töltelékkel őket. Azonnal fogyasztható is.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog