Egyszerű, sütést sem igénylő keksz, amit 10 perc alatt össze is állíthatsz! A tészta a hűtőben fogja elnyerni végső formáját, ezért ez egy hűvösebb desszert, de ízvilága miatt ideális lehet akár karácsonyra is. Vegán, gluténmentes, magas fehérjetartalmú laktató finomság, amelyet akár paleó verzióban is elkészíthetsz - leírjuk azt is, hogy hogyan.
Hozzávalók:
1,5 bögre gluténmentes zabliszt (paleó verzióhoz ehelyett fél bögre kókuszliszt)*
1/4 bögre átszitált kókuszliszt
1/4 bögre kókuszvirág cukor (vagy bármilyen egyéb, nem folyékony édesítő)
1 adagolókanálnyi vaníliás Vegan Prot3in Triplex
1 csipet só
Fél bögre mogyoróvaj (vagy bármilyen magból készült vaj)
1/2 bögre juharszirup
1/4 bögre fehér csokoládé pasztilla/darabka (laktózmentes)
1/4 bögre cukrozatlan aszalt vörös áfonya
1 kevés növényi tej
*1 bögre = 2,5 dl
Elkészítés:
- Bélelj ki egy nagy tányért sütőpapírral.
- Egy nagy keverőtálban keverd össze a száraz alapanyagokat (zabliszt, cukor, protein, só.
- Kissé olvaszd fel a mogyoróvajat (ha túl hideg és összeállt), add hozzá a juharszirupot, majd ezeket keverd össze a száraz alapanyagokkal (használhatsz bármilyen robotgépet is). Morzsolódós masszát fogsz így kapni.
- Add hozzá a csokoládét és a vörös áfonyát is, keverd jól össze a tésztával.
- Evőkanállal adagolj hozzá növényi tejet, amíg össze nem áll a tészta.
- A kezeddel formálj kis golyókat a tésztából, tedd a sütőpapírral bélelt tányérra és lapítsd le kicsit keksz-formájúra. Használhatsz villát is a formázáshoz.
- Tedd a fagyasztóba 10 percre, vagy a hűtőbe legalább 30 percre, mielőtt tálalod.
Kép és recept forrása:
thebigmansworld.com