Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Édesburgonyás zabkeksz recept (gluténmentes)

Édesburgonyás zabkeksz recept (gluténmentes)

Édesburgonyás gluténmentes zabkeksz recept extra növényi fehérjével. Garantált idill költözik a konyhádba, ahogy sülnek ezek a fahéjas illatos finomságok!

Indul a sütőtökkel együtt az édesburgonya szezonja is! Ha már etted sütőben sütve, grillezve, bundázva és curryben, akkor most próbáld ki édességben! Süthetsz csak a keksz miatt édesburgonyát, de jusson eszedbe ez a recept, ha legközelebb az ebédre készített maradékkal akarsz valamit kezdeni!

Hozzávalók:

  • 1 közepes édesburgonya
  • 3/4 csésze zabpehely (garantáltan gluténmentes, ha ez szempont)
  • 2 evőkanál juharszirup (nem muszáj elszaladni a bioboltba ha nincs, jó helyette a nádcukor is)
  • 1 adag vaníliás Vegan Protein Triplex
  • 1/4 teáskanál fahéj
  • 1/8 teáskanál szerecsendió
  • 1 csipet só

Elkészítés:

200°C-os sütőben süsd meg az édesburgonyát akár héjában egészben, akár megpucolva felkockázva. Ha puha, vedd ki és hagyd kihűlni (most hámozd le a héjat, ha egészben sütötted). Pépesítsd aprítóban, vagy csak egy villával addig, amíg krémes nem lesz. Add hozzá a többi hozzávalót és dolgozd jól össze őket tésztává. Sütőpapírral bélelt tepsibe gombócold a masszát, aztán lapítsd ki őket keksz formájúra.

175°C-os sütőben süsd őket illatosra - kb. 15 perc. Jó étvágyat!


Eredeti recept forrása:

foodnetwork.ca

Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér