Indul a sütőtökkel együtt az édesburgonya szezonja is! Ha már etted sütőben sütve, grillezve, bundázva és curryben, akkor most próbáld ki édességben! Süthetsz csak a keksz miatt édesburgonyát, de jusson eszedbe ez a recept, ha legközelebb az ebédre készített maradékkal akarsz valamit kezdeni!
Hozzávalók:
- 1 közepes édesburgonya
- 3/4 csésze zabpehely (garantáltan gluténmentes, ha ez szempont)
- 2 evőkanál juharszirup (nem muszáj elszaladni a bioboltba ha nincs, jó helyette a nádcukor is)
- 1 adag vaníliás Vegan Protein Triplex
- 1/4 teáskanál fahéj
- 1/8 teáskanál szerecsendió
- 1 csipet só
Elkészítés:
200°C-os sütőben süsd meg az édesburgonyát akár héjában egészben, akár megpucolva felkockázva. Ha puha, vedd ki és hagyd kihűlni (most hámozd le a héjat, ha egészben sütötted). Pépesítsd aprítóban, vagy csak egy villával addig, amíg krémes nem lesz. Add hozzá a többi hozzávalót és dolgozd jól össze őket tésztává. Sütőpapírral bélelt tepsibe gombócold a masszát, aztán lapítsd ki őket keksz formájúra.
175°C-os sütőben süsd őket illatosra - kb. 15 perc. Jó étvágyat!
Eredeti recept forrása:
foodnetwork.ca