Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: paradicsomos spenótfőzelék céklafasírttal

Recept: paradicsomos spenótfőzelék céklafasírttal

Spenótfőzelék kicsit másképp, paradicsompürével feldobva. Ha szereted a reform recepteket, ajánljuk kipróbálni ezzel vegetáriánus, gluténmentes, céklából készült fasírttal. Zsuzsi alternatívája a menzás változatra!

Recept: paradicsomos spenótfőzelék céklafasírttalVolt már olyan veled is, hogy csak azért tettél egy ételbe valamit, mert épp volt egy kis maradék otthon és nem akartad, hogy ki kelljen dobni? Eredetileg így került a paradicsompüré a spenótba. Ha tésztába vagy currybe jó együtt, miért ne mehetne a főzelékbe is? Próbáld ki ezt a receptet, ha szereted kicsit feldobni, megvariálni a hétköznapi ételeket. Finom lehet bundás kenyérrel is, de megsütheted ezt a szupergyors céklafasírtot is hozzá - gluténérzékenyeknek, fogyókúrázóknak különösen ajánljuk!

Hozzávalók 2 főre:

20 dkg spenótlevél (püré is jó)

2 duci gerezd fokhagyma

3 deci paradicsomlé

2 nagy evőkanál natúr joghurt

fehér bors

reszelt szerecsendió

só, bors

kókuszolaj

(fetasajt a tetejére - elhagyható)

Fasírthoz:

1 nagyobb méretű cékla

fél fej lilahagyma

2 tojás

6 evőkanál őrölt lenmag (vagy zabpehely)

só, bors

kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

A fokhagymákat felaprítottam és kevés kókuszolajon megfuttattam, majd hozzáadtam a friss spenótleveleket, sóztam, borsoztam, reszeltem rá egy csipet szerecsendiót és lefedve pároltam a spenótot, míg át nem puhult. Ezután felöntöttem a paradicsomlével, tovább rotyogtak együtt egy bő 10 percet, majd hozzákevertem még a joghurtot és leturmixoltam az egészet és reszeltem még rá a végén is egy kis szerecsendiót.

A fasírthoz a céklát lereszeltem, hozzászórtam a lenmagot, sót, borsot, beleütöttem a tojásokat, alaposan elkevertem és egy serpenyőben kókuszolajat forrósítottam, majd rákanalaztam 1-1 púpozott evőkanálnyi masszát, kicsit lelapítottam őket és mindkét oldalukat 3-4 perc alatt átsütöttem. A főzelékre fetát morzsoltam és a céklafasírttal jól megettem.

 


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ezt láttad már?
Netamin Natúr Borsó fehérje 500g
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér