Volt már olyan veled is, hogy csak azért tettél egy ételbe valamit, mert épp volt egy kis maradék otthon és nem akartad, hogy ki kelljen dobni? Eredetileg így került a paradicsompüré a spenótba. Ha tésztába vagy currybe jó együtt, miért ne mehetne a főzelékbe is? Próbáld ki ezt a receptet, ha szereted kicsit feldobni, megvariálni a hétköznapi ételeket. Finom lehet bundás kenyérrel is, de megsütheted ezt a szupergyors céklafasírtot is hozzá - gluténérzékenyeknek, fogyókúrázóknak különösen ajánljuk!
Hozzávalók 2 főre:
20 dkg spenótlevél (püré is jó)
2 duci gerezd fokhagyma
3 deci paradicsomlé
2 nagy evőkanál natúr joghurt
fehér bors
reszelt szerecsendió
só, bors
kókuszolaj
(fetasajt a tetejére - elhagyható)
Fasírthoz:
1 nagyobb méretű cékla
fél fej lilahagyma
2 tojás
6 evőkanál őrölt lenmag (vagy zabpehely)
só, bors
kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A fokhagymákat felaprítottam és kevés kókuszolajon megfuttattam, majd hozzáadtam a friss spenótleveleket, sóztam, borsoztam, reszeltem rá egy csipet szerecsendiót és lefedve pároltam a spenótot, míg át nem puhult. Ezután felöntöttem a paradicsomlével, tovább rotyogtak együtt egy bő 10 percet, majd hozzákevertem még a joghurtot és leturmixoltam az egészet és reszeltem még rá a végén is egy kis szerecsendiót.
A fasírthoz a céklát lereszeltem, hozzászórtam a lenmagot, sót, borsot, beleütöttem a tojásokat, alaposan elkevertem és egy serpenyőben kókuszolajat forrósítottam, majd rákanalaztam 1-1 púpozott evőkanálnyi masszát, kicsit lelapítottam őket és mindkét oldalukat 3-4 perc alatt átsütöttem. A főzelékre fetát morzsoltam és a céklafasírttal jól megettem.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog