Újabb laktató, könnyen elkészíthető vegetáriánus egytálétel receptjét hoztuk el nektek. Friss, konyhakerti zöld fűszerekkel az igazi, de akkor is nyugodtan készítsd el, ha csak szárítottak vannak kéznél. Tehetsz bele kakukkfüvet, oregánót, bazsalikomot is a rozmaring mellé - garantáltan ízletes lesz az eredmény!
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók 4 szelethez:
1 nagyobb vagy két kisebb padlizsán
2 fej közepes cékla
2 szál közepes sárgarépa
3 tojás
1 deci tejszín (kókusztejszínt használtam, de bármilyen lehet)
1 mokkáskanál kurkuma (elhagyható)
1 evőkanál aprított rozmaring (szárítottból 1 mokkáskanál)
só, bors
kókuszolaj vagy olívaolaj
Tetejére: 5-10 dkg sajt (bármilyen - én most fetát használtam)
Elkészítés:
A padlizsánokat hosszában vékonyan felszeleteltem, enyhén besóztam mindkét oldalukat, majd hagytam kb. 10 percig “izzadni”. Ezalatt előmelegítettem a sütőt 200 fokra és lereszeltem a céklát és répát. A tejszínben elkevertem a tojásokat, a rozmaringot, a kurkumát.
A padlizsánokról leitattam egy papírtörlővel a nedvességet és egy kisebb tepsi aljába fektettem őket, vékonyan meglocsolva kókuszolajjal. Kb. negyed óráig elősütöttem őket, majd kivettem, rászórtam a reszelt zöldségeket is, és ráöntöttem a tojásos keveréket, végül rámorzsoltam fetasajtot és tovább sütöttem, míg a teteje barnulni kezdett és már nem volt folyós állagú.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog