Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: szőlős, céklás hajdina saláta

Recept: szőlős, céklás hajdina saláta

Egészséges, tartalmas saláta szőlővel, céklával, hajdinával és mandulával. Fogyasztható köretnek vagy akár magában is, gyorsan elkészíthető és másnap is finom, így dobozolásra is alkalmas! Zsuzsi receptje.

Recept: szőlős, céklás hajdina salátaKönnyű, gyors ebédnek készült eredetileg ez az inspirálóan színes saláta, de köretnek is tökéletes, ha laktatóbb fogásra vágynál. Szuper egészséges cékla és szőlő kombináció hajdinával - gluténérzékenyeknek is ajánljuk kipróbálni. Kapor helyett használhatsz hozzá kakukkfüvet vagy oregánót, sőt megszórhatod fetasajttal is, hogy még komplexebb legyen az élmény - jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 kisebb fej cékla
  • 1 közepes fürt szőlő
  • 1,5-2 deci hajdina
  • 2 szál újhagyma
  • 1 marék mandula
  • fél csokor kapor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • pár csepp citromlé
  • 1 teáskanál balzsamecet (elhagyható)
  • só, bors

Elkészítés:

A céklákat héjastól megfőztem, kicsit kihűtöttem, meghámoztam, felkockáztam.

Ezalatt szintén megfőztem 2,5-szeres vízben a hajdinát.

A szőlőt leszemeztem, az újhagymát felaprítottam a kaporral együtt, a mandulát mozsárban kicsit összezúztam.

Mindent egy tálba tettem, megcsorgattam olívaolajjal, balzsamecettel, citromlével, és sóztam, borsoztam, alaposan összekevertem. Jót tesz neki, ha áll egy fél órát legalább, hogy az ízek összeérjenek, de azonnal is fogyasztható, sőt másnap is finom.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ezt láttad már?
Élet, erő: cékla!
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér