Ez a recept egy olyan napon született, amikor falafelt akartunk sütni, de kiderült, hogy elfogyott a csicseriborsó. Egy vérbeli háziasszony ilyenkor sem keseredik el, csak újratervez. Így készült el az eddigi legfinomabb vegán lencsefasírtunk - meglepően kevés aktív munkával, mivel elő sem kell főzni hozzá a lencsét! Íme a recept:
Hozzávalók:
- 20 dkg lencse (mi "hegyi lencsét" használtunk, de bármilyen barna,
vörös vagy fekete lencséből bátran elkészítheted)
- 1 fej lila- vagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál natúr borsófehérje
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- lestyán, petrezselyem, kömény, bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Mosd át a lencsét és áztasd be 3-szoros mennyiségű hideg vízbe néhány órára. Aztán öntsd le róla az összes vizet és turmixold össze aprítóban a hagymával és fokhagymával együtt. Végül keverj minden más hozzávalót a masszába, formázz belőlük tetszőleges méretű fasírtokat. Ha hamburgerbe szánod, készítsd egész nagy, zsemle átmérőjű darabokat, saláta vagy főzelék feltétnek gusztusos és ropogósabb a kisebb méret. Végül közepes lángon, olajos serpenyőben süsd mindkét oldalát a fasírtjaidnak szép aranybarnára. Egészségedre!