fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
15000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Egyszerű lencsefasírt recept natúr fehérjével

Egyszerű lencsefasírt recept natúr fehérjével

Egyszerűen elkészíthető lencsefasírt recept, borsófehérjével dúsítva. Használhatod hamburgerpogácsának, de főzelékre feltétnek is fantasztikusan finom!

Ez a recept egy olyan napon született, amikor falafelt akartunk sütni, de kiderült, hogy elfogyott a csicseriborsó. Egy vérbeli háziasszony ilyenkor sem keseredik el, csak újratervez. Így készült el az eddigi legfinomabb vegán lencsefasírtunk - meglepően kevés aktív munkával, mivel elő sem kell főzni hozzá a lencsét! Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 20 dkg lencse (mi "hegyi lencsét" használtunk, de bármilyen barna,

    vörös vagy fekete lencséből bátran elkészítheted)

  • 1 fej lila- vagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál natúr borsófehérje
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • lestyán, petrezselyem, kömény, bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Mosd át a lencsét és áztasd be 3-szoros mennyiségű hideg vízbe néhány órára. Aztán öntsd le róla az összes vizet és turmixold össze aprítóban a hagymával és fokhagymával együtt. Végül keverj minden más hozzávalót a masszába, formázz belőlük tetszőleges méretű fasírtokat. Ha hamburgerbe szánod, készítsd egész nagy, zsemle átmérőjű darabokat, saláta vagy főzelék feltétnek gusztusos és ropogósabb a kisebb méret. Végül közepes lángon, olajos serpenyőben süsd mindkét oldalát a fasírtjaidnak szép aranybarnára. Egészségedre!

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér