fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: cukkinilepény

Recept: cukkinilepény spárgakrémmel

Antioxidánsokkal teli, könnyű tavasz végi/nyár eleji ételkombináció a cukkiniből készült, zöld fűszeres lepény ízletes spárgakrémmel. Könnyen elkészíthető és könnyen emészthető vegetáriánus fogás ebédre vagy vacsorára.

Recept: cukkinilepényVégre itt a színes-illatos tavaszi zöldség kínálat, és a spárga szezon! Ha pedig spárga szezon, akkor mindenbe spárgát! Ki kell használni ezt a pár hetet, amíg kapható. A spárga fogyasztása rengeteg jótékony hatással bír, többek között gyulladáscsökkentő, antioxidánsok jó forrása, ezen kívül fogyasztása csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát és segíti az emésztést. Cukkinilepénnyel kiegészítve a belőle készített krém igazi vitamin- és antioxidáns bomba, könnyen emészthető és az íze fantasztikus!

Hozzávalók:

Lepényhez:

  • 2 db cukkini
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál rizsliszt (más liszt is jó)
  • friss kakukkfű és rozmaring (szárított is jó)
  • só, bors
  • kókuszolaj a sütéshez

Krémhez:

  • 1 db avokádó
  • 1 csomag fehér spárga
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • pár db mentalevél
  • pár csepp citromlé
  • 1-2 evőkanál natúr joghurt
  • só, bors

Elkészítés:

A cukkiniket lereszeltem, megsóztam és kicsit állni hagytam, majd kifacsartam a levét, amit engedett. Ezután hozzáadtam a többi hozzávalót, összekevertem, hogy lágy, de formázható massza legyen.

A sütőt előmelegítettem 200 fokra, sütőpapírt terítettem egy tepsire, amit vékonyan megkentem kókuszolajjal, majd egy evőkanál segítségével ráhalmoztam a lepényeket és kicsit kilapítottam a kanállal őket. Kb. fél óra alatt megsültek.

A krémet érdemes előtte pár órával elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek. A spárgát meghámoztam, a fás végeit levágtam, és forró vízben, kb. 10 perc alatt megfőztem. Leszűrtem, hozzáadtam az avokádó kikanalazott, puha húsát, citromlevet, sót, borsot, a fokhagymát, joghurtot és simára turmixoltam egy botmixerrel, majd beleszórtam a mentát is aprítva, majd hűtőbe tettem. Másnap is finom!


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér