Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: cukkinilepény spárgakrémmel

Recept: cukkinilepény spárgakrémmel

Antioxidánsokkal teli, könnyű tavasz végi/nyár eleji ételkombináció a cukkiniből készült, zöld fűszeres lepény ízletes spárgakrémmel. Könnyen elkészíthető és könnyen emészthető vegetáriánus fogás ebédre vagy vacsorára.

Recept: cukkinilepényVégre itt a színes-illatos tavaszi zöldség kínálat, és a spárga szezon! Ha pedig spárga szezon, akkor mindenbe spárgát! Ki kell használni ezt a pár hetet, amíg kapható. A spárga fogyasztása rengeteg jótékony hatással bír, többek között gyulladáscsökkentő, antioxidánsok jó forrása, ezen kívül fogyasztása csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát és segíti az emésztést. Cukkinilepénnyel kiegészítve a belőle készített krém igazi vitamin- és antioxidáns bomba, könnyen emészthető és az íze fantasztikus!

Hozzávalók:

Lepényhez:

  • 2 db cukkini
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál rizsliszt (más liszt is jó)
  • friss kakukkfű és rozmaring (szárított is jó)
  • só, bors
  • kókuszolaj a sütéshez

Krémhez:

  • 1 db avokádó
  • 1 csomag fehér spárga
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • pár db mentalevél
  • pár csepp citromlé
  • 1-2 evőkanál natúr joghurt
  • só, bors

Elkészítés:

A cukkiniket lereszeltem, megsóztam és kicsit állni hagytam, majd kifacsartam a levét, amit engedett. Ezután hozzáadtam a többi hozzávalót, összekevertem, hogy lágy, de formázható massza legyen.

A sütőt előmelegítettem 200 fokra, sütőpapírt terítettem egy tepsire, amit vékonyan megkentem kókuszolajjal, majd egy evőkanál segítségével ráhalmoztam a lepényeket és kicsit kilapítottam a kanállal őket. Kb. fél óra alatt megsültek.

A krémet érdemes előtte pár órával elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek. A spárgát meghámoztam, a fás végeit levágtam, és forró vízben, kb. 10 perc alatt megfőztem. Leszűrtem, hozzáadtam az avokádó kikanalazott, puha húsát, citromlevet, sót, borsot, a fokhagymát, joghurtot és simára turmixoltam egy botmixerrel, majd beleszórtam a mentát is aprítva, majd hűtőbe tettem. Másnap is finom!


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér