Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Szőlős-gesztenyés-sütőtökös kuszkusz

Szőlős-gesztenyés-sütőtökös kuszkusz

Sütőtök, gesztenye és szőlő: minden szezonális kedvenc a tányérodon, egyszerre!Igazi őszi egytálétel recept, ami akár "maradékmentő" vacsora is lehet.

Sütőtök, gesztenye és szőlő: minden szezonális kedvenc a tányérodon, egyszerre!Igazi őszi egytálétel, ami akár "maradékmentő" vacsoraként is működhet. Laktató és tápanyagokban gazdag, próbáld ki és írd meg, hogy ízlett! :-) Egészségedre!

Hozzávalók 2 adaghoz:

2 deci kuszkusz

negyed sütőtök

20 dkg gesztenye

1 fürt szőlő

balzsamecet

olívaolaj

frissen őrölt bors

szárított kakukkfű vagy oregánó

Elkészítés:

A tököt 200 fokra előmelegített sütőben nagyobb darabokra vágva megsütöttem, majd kikanalaztam a belsejét. A gesztenyét én előző nap sütöttem, 180 fokon, keresztben bevagdosva a tetejét és előtte egy 10 percre vízbe áztatva, majd mikor megsült megpucoltam és félretettem. Szoktam egyszerre is sütni a tökkel, a tepsi egy felére beteszem a tököt, a másikra a gesztenyét, de természetesen a gesztenyét kb. 15-20 perc után kiveszem, a töknek még legalább ennyi idő kell.

A kuszkuszt dupla mennyiségű forró vízzel leöntöttem és lefedve állni hagytam 5 percig, ezután összekevertem egy villával, sóztam, borsoztam.

Egy nagy tálra rákanalaztam a kuszkuszt, a sütőtök darabokat, végül rámorzsoltam a gesztenyét, locsoltam rá pár csepp balzsamecetet és kevés olívaolajat, hozzátettem a szőlőszemeket. Hidegen, melegen is finom.


Forrás:

Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ezt láttad már?
Gesztenyepüré, sütőtökös-narancsos gesztenyekrém házilag
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér