fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Szőlős-gesztenyés-sütőtökös kuszkusz

Szőlős-gesztenyés-sütőtökös kuszkusz

Sütőtök, gesztenye és szőlő: minden szezonális kedvenc a tányérodon, egyszerre!Igazi őszi egytálétel recept, ami akár "maradékmentő" vacsora is lehet.

Sütőtök, gesztenye és szőlő: minden szezonális kedvenc a tányérodon, egyszerre!Igazi őszi egytálétel, ami akár "maradékmentő" vacsoraként is működhet. Laktató és tápanyagokban gazdag, próbáld ki és írd meg, hogy ízlett! :-) Egészségedre!

Hozzávalók 2 adaghoz:

2 deci kuszkusz

negyed sütőtök

20 dkg gesztenye

1 fürt szőlő

balzsamecet

olívaolaj

frissen őrölt bors

szárított kakukkfű vagy oregánó

Elkészítés:

A tököt 200 fokra előmelegített sütőben nagyobb darabokra vágva megsütöttem, majd kikanalaztam a belsejét. A gesztenyét én előző nap sütöttem, 180 fokon, keresztben bevagdosva a tetejét és előtte egy 10 percre vízbe áztatva, majd mikor megsült megpucoltam és félretettem. Szoktam egyszerre is sütni a tökkel, a tepsi egy felére beteszem a tököt, a másikra a gesztenyét, de természetesen a gesztenyét kb. 15-20 perc után kiveszem, a töknek még legalább ennyi idő kell.

A kuszkuszt dupla mennyiségű forró vízzel leöntöttem és lefedve állni hagytam 5 percig, ezután összekevertem egy villával, sóztam, borsoztam.

Egy nagy tálra rákanalaztam a kuszkuszt, a sütőtök darabokat, végül rámorzsoltam a gesztenyét, locsoltam rá pár csepp balzsamecetet és kevés olívaolajat, hozzátettem a szőlőszemeket. Hidegen, melegen is finom.


Forrás:

Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ezt láttad már?
Gesztenyepüré, sütőtökös-narancsos gesztenyekrém házilag
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér