Sütőtök, gesztenye és szőlő: minden szezonális kedvenc a tányérodon, egyszerre!Igazi őszi egytálétel, ami akár "maradékmentő" vacsoraként is működhet. Laktató és tápanyagokban gazdag, próbáld ki és írd meg, hogy ízlett! :-) Egészségedre!
Hozzávalók 2 adaghoz:
2 deci kuszkusz
negyed sütőtök
20 dkg gesztenye
1 fürt szőlő
balzsamecet
olívaolaj
frissen őrölt bors
szárított kakukkfű vagy oregánó
Elkészítés:
A tököt 200 fokra előmelegített sütőben nagyobb darabokra vágva megsütöttem, majd kikanalaztam a belsejét. A gesztenyét én előző nap sütöttem, 180 fokon, keresztben bevagdosva a tetejét és előtte egy 10 percre vízbe áztatva, majd mikor megsült megpucoltam és félretettem. Szoktam egyszerre is sütni a tökkel, a tepsi egy felére beteszem a tököt, a másikra a gesztenyét, de természetesen a gesztenyét kb. 15-20 perc után kiveszem, a töknek még legalább ennyi idő kell.
A kuszkuszt dupla mennyiségű forró vízzel leöntöttem és lefedve állni hagytam 5 percig, ezután összekevertem egy villával, sóztam, borsoztam.
Egy nagy tálra rákanalaztam a kuszkuszt, a sütőtök darabokat, végül rámorzsoltam a gesztenyét, locsoltam rá pár csepp balzsamecetet és kevés olívaolajat, hozzátettem a szőlőszemeket. Hidegen, melegen is finom.
Forrás:
Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog