Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: kapros tök ropogós morzsával

Recept: kapros tök ropogós morzsával

Ha a kaporról és a tökről neked is a tökfőzelék jut eszedbe, amit talán nem kifejezetten szeretsz, akkor is adj egy esélyt ennek a receptnek! A tetején a ropogós morzsa annyira jól sikerült, hogy alig bírtam betelni vele. És ami plusz jó hír az érintetteknek, hogy ez a tök alapú egytálétel gluténmentes. Próbáljátok ki!

Ha a kaporról és a tökről neked is a tökfőzelék jut eszedbe, amit talán nem kifejezetten szeretsz, akkor is adj egy esélyt ennek a receptnek! Megvallom én a tökfőzeléknek nem vagyok nagy rajongója, de ez a recept mégis levett a lábamról! A tetején a ropogós morzsa annyira jól sikerült, hogy alig bírtam betelni vele! És ami plusz jó hír az érintetteknek, hogy ez a gluténmentes. Próbáljátok ki!

Hozzávalók egy kb. 20 cm átmérőjű jénaihoz (kb. 3 főre):

Recept: kapros tök ropogós morzsával1 kisebb tök (bármilyen jó, cukkini is)

1-2 db paradicsom

1 doboz tonhal (de akár spenótot is tehetsz bele)

1 csokor kapor

1 db lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db tojás

4 evőkanál tökmagliszt

negyed citrom leve

2 evőkanál olívaolaj

só, bors

Morzsához:

17 dkg kukoricaliszt

2 evőkanál kókuszzsír

fél deci natúr joghurt (tejföl, kefir is jó)

1 db tojás

Elkészítés:

A tököt lereszeltem és kb. 10 percre állni hagytam, majd kicsavartam a felesleges levet belőle.

A tonhalat lecsöpögtettem az olajos léből, a lilahagymát és paradicsomot felkockáztam, a fokhagymát lereszeltem, a kaprot felaprítottam és mindent a tökhöz kevertem. Meglocsoltam a citromlével, olívaolajjal, megszórtam a tökmagliszttel, sóztam, borsoztam, hozzáütöttem a tojást és alaposan összekevertem az egészet.

A sütőt előmelegítettem 200 fokra. A jénait kivajaztam. A morzsához egy tálban összegyúrtam az összes hozzávalót.

A tökös keveréket a jénaiba kanalaztam, majd a tésztát egy nagy lyukú reszelőn a tetejére reszeltem. Lehet apróra is morzsolni, de szerintem reszelni egyszerűbb. A tetejét meglocsoltam vékonyan kevés olívaolajjal és kb. 45 perc alatt megsütöttem, míg a teteje ropogós aranybarna lett.

 


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ezt láttad már?
Zöldborsós-sütőtökös vegán tócsni
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér