Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: kapros tök ropogós morzsával

Recept: kapros tök ropogós morzsával

Ha a kaporról és a tökről neked is a tökfőzelék jut eszedbe, amit talán nem kifejezetten szeretsz, akkor is adj egy esélyt ennek a receptnek! A tetején a ropogós morzsa annyira jól sikerült, hogy alig bírtam betelni vele. És ami plusz jó hír az érintetteknek, hogy ez a tök alapú egytálétel gluténmentes. Próbáljátok ki!

Ha a kaporról és a tökről neked is a tökfőzelék jut eszedbe, amit talán nem kifejezetten szeretsz, akkor is adj egy esélyt ennek a receptnek! Megvallom én a tökfőzeléknek nem vagyok nagy rajongója, de ez a recept mégis levett a lábamról! A tetején a ropogós morzsa annyira jól sikerült, hogy alig bírtam betelni vele! És ami plusz jó hír az érintetteknek, hogy ez a gluténmentes. Próbáljátok ki!

Hozzávalók egy kb. 20 cm átmérőjű jénaihoz (kb. 3 főre):

Recept: kapros tök ropogós morzsával1 kisebb tök (bármilyen jó, cukkini is)

1-2 db paradicsom

1 doboz tonhal (de akár spenótot is tehetsz bele)

1 csokor kapor

1 db lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db tojás

4 evőkanál tökmagliszt

negyed citrom leve

2 evőkanál olívaolaj

só, bors

Morzsához:

17 dkg kukoricaliszt

2 evőkanál kókuszzsír

fél deci natúr joghurt (tejföl, kefir is jó)

1 db tojás

Elkészítés:

A tököt lereszeltem és kb. 10 percre állni hagytam, majd kicsavartam a felesleges levet belőle.

A tonhalat lecsöpögtettem az olajos léből, a lilahagymát és paradicsomot felkockáztam, a fokhagymát lereszeltem, a kaprot felaprítottam és mindent a tökhöz kevertem. Meglocsoltam a citromlével, olívaolajjal, megszórtam a tökmagliszttel, sóztam, borsoztam, hozzáütöttem a tojást és alaposan összekevertem az egészet.

A sütőt előmelegítettem 200 fokra. A jénait kivajaztam. A morzsához egy tálban összegyúrtam az összes hozzávalót.

A tökös keveréket a jénaiba kanalaztam, majd a tésztát egy nagy lyukú reszelőn a tetejére reszeltem. Lehet apróra is morzsolni, de szerintem reszelni egyszerűbb. A tetejét meglocsoltam vékonyan kevés olívaolajjal és kb. 45 perc alatt megsütöttem, míg a teteje ropogós aranybarna lett.

 


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ezt láttad már?
Zöldborsós-sütőtökös vegán tócsni
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér