Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Így készül a falafel (csicseriborsó-fasírt)

A falafel egyre népszerűbb étel, már nem csak a vegetáriánusok körében. Különleges ízvilága miatt hamar felkerül a kedvenc falatok listájára. Az elkészítése sem olyan bonyolult, mint elsőre gondolnád! Egy kiadós, friss salátával próbáld ki, garantáltan nehéz lesz abbahagyni!

falafelHozzávalók:

1 bögre csicseriborsó

1 fej vöröshagyma

1/2 csokor koriander v. petrezselyemzöld

6-7 gerezd fokhagyma

2 ek. őrölt római kömény

1 tk. kardamom

1 ek. csicseriborsóliszt / vagy finomliszt / vagy natúr borsó fehérje

1 tk. szódabikarbóna

--

3-4 ek. olívaolaj

Elkészítés:

A csicseriborsót áztassuk be egy éjszakára. Másnap 10 percig főzzük, majd szűrjük le, és tegyük késes aprítógépbe. Adjuk hozzá a felaprított hagymát,  zöldfűszert, széttört fokhagymát, csicseriborsólisztet (kávédarálón őröljük meg a csicseriborsót), vagy finomlisztet, vagy borsófehérjét és a szódabikarbónát. Ha igényli a massza, vizet adhatunk hozzá.

Egy tepsit olajjal kenjünk ki, formázzuk bele a falafel golyókat és 180 fokon egyszer megforgatva süssük ki, kb. 20-25 perc alatt.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Ezt láttad már?
Netamin Natúr Borsó fehérje 500g
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér