A falafel egyre népszerűbb étel, már nem csak a vegetáriánusok körében. Különleges ízvilága miatt hamar felkerül a kedvenc falatok listájára. Az elkészítése sem olyan bonyolult, mint elsőre gondolnád! Egy kiadós, friss salátával próbáld ki, garantáltan nehéz lesz abbahagyni!
1 bögre csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
1/2 csokor koriander v. petrezselyemzöld
6-7 gerezd fokhagyma
2 ek. őrölt római kömény
1 tk. kardamom
1 ek. csicseriborsóliszt / vagy finomliszt / vagy natúr borsó fehérje
1 tk. szódabikarbóna
--
3-4 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A csicseriborsót áztassuk be egy éjszakára. Másnap 10 percig főzzük, majd szűrjük le, és tegyük késes aprítógépbe. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, zöldfűszert, széttört fokhagymát, csicseriborsólisztet (kávédarálón őröljük meg a csicseriborsót), vagy finomlisztet, vagy borsófehérjét és a szódabikarbónát. Ha igényli a massza, vizet adhatunk hozzá.
Egy tepsit olajjal kenjünk ki, formázzuk bele a falafel golyókat és 180 fokon egyszer megforgatva süssük ki, kb. 20-25 perc alatt.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja