Mi esne jobban az őszi-téli hidegben, mint egy jó, vegán krémleves? Ebédre vagy vacsorára - bármikor jöhet egy finom lélekmelegítő! Próbáltad már felturbózni extra fehérjével a levesed? Ha nem, itt a kitűnő alkalom!
Hozzávalók:
- 2 közepes sárgarépa
- 1 kis krumpli
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl kókusztejszín/kókuszkrém
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál natúr borsó fehérje
- 1 mokkáskanál gyömbér
- 1 teáskanál currypor
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A répát és a krumplit mosd és pucold meg, majd vágd őket kockákra. A fokhagyma gerezdeket felezd el és az olajon pirítsd illatosra. Add hozzá a gyömbért és a répakockákat. Így is pirítsd egy kicsit, hogy a répa kicsit odakapjon - így sokkal ízletesebb lesz a leves, mintha csak felöntenéd és úgy főznéd. Ha már van egy kis barnás színe a répáknak, öntsd fel annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, dobd bele a krumpli kockákat és sózd meg a levest. Forrald fel, aztán állítsd kicsire a sütőlapot és hagyd magában rotyogni, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak (kb. negyed óra). Végül öntsd az egészhez a kókuszkrémet, keverd bele a curryport és rottyants egyet rajta és húzd le a tűzről. Ha már nem forró, add hozzá a fehérjeport és turmixold az egészet krémesre, simára. Ha önálló, tartalmasabb fogásként ennéd, megszórhatod pirított magokkal, pirított hagymával vagy fűszeres zsemlekockákkal tálaláskor. Egészségedre!