Újabb finom smoothie recept, amit nyugodtan fogyaszthatsz melegen is. A klasszikus forró csoki helyett például tökéletes, ha hasonló, de izgalmasabb ízre vágynál. Készítheted sütőben, otthon sült gesztenyéből, a karácsonyi asztalra szánt gesztenyetekercs püréjének maradékából vagy akár zacskós főtt gesztenyéből is.
Hozzávalók:
- 1 nagy marék főtt gesztenye vagy 2 evőkanál gesztenyepüré (lehetőleg natúr, cukrozatlan változat)
- 2 evőkanál zabpehely
- 0,5 adag csokoládés Vegan Protein Triplex
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 evőkanál melasz/0,5 evőkanál melaszos nádcukor
vagy kevés növényi szirup
- 1,5 dl kókusztej
- karácsonyi fűszerek/ fahéj ízlés szerint (elhagyható)
Elkészítés:
Kevés vízben főzd puhára a zabpelyhet (ha sült gesztenyét használsz, azt is főzd pár percig, hogy puhább legyen). Öntsd hozzá a kókusztejet, add hozzá a kakaóport, végül az összes többi hozzávalót. Jól keverd össze őket, aztán turmixold az egészet krémesre, simára. Fogyaszthatod rögtön melegen, de hidegen is nagyon finom. Egészségedre!
Eredeti recept forrása:
nutrizonia.com/healthy-chestnut-chocolate-smoothie/recipes/