fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
25 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: fonott kalács medvehagymával

Recept: fonott kalács medvehagymával

Hagyományos húsvéti fonott kalács - medvehagymával megbolondítva. A medvehagyma nem csak nagyon egészséges, különleges, friss íze bármilyen szendvicset feldob, de a hagyományos édeskés kalácsból is igazi pikáns ételkülönlegességet varázsolhatsz vele. Húsvéti fonott kalács recept - kicsit másképp.

Recept: fonott kalács medvehagymávalHagyományos húsvéti fonott kalács - medvehagymával megbolondítva. A medvehagyma igazi ajándéka a természetnek, tele van antioxidánsokkal, antibakteriális és gombaölő hatása van. A szív- és érrendszerre is jótékonyan hat, csökkenti a magas vérnyomást (bővebben itt olvashatsz a medvehagymáról). Különleges, friss íze bármilyen szendvicset feldob, de a hagyományos édeskés kalácsból is igazi pikáns ételkülönlegességet varázsolhatsz vele. 

Hozzávalók:

  • 60 dkg fehér tönkölyliszt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 3 deci tej (kókusztejet használtam)
  • 2 tojássárgája
  • 20 ml olívaolaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2 dkg méz
  • 1 evőkanál Himalája só

Tetejére:

  • pár evőkanál szezámmag
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál tej

Elkészítés:

A langyos tejben elkevertem a mézet és belemorzsoltam az élesztőt, majd lefedve állni hagytam kb. 10 percig, míg az élesztő felfutott.

Ezalatt felaprítottam a medvehagymát, összekevertem az olajjal. A lisztet a kelesztőtálba szórtam a sóval együtt. Mikor az élesztő felfutott, beleöntöttem a lisztbe, hozzáadtam a tojások sárgáját, a medvehagymát, majd addig gyúrtam, dagasztottam, míg szép ruganyos lett a tészta. Ezután rátettem a kelesztőtál fedelét és hagytam, hogy megkeljen. Kelesztőtál híján, elég egy konyharuhával lefedni és kb. 30-40 perc alatt a duplájára kel a tészta. Ezután felmelegítettem a sütőt 180 fokra, a tésztát átgyúrtam, 6 részre osztottam és két kézzel mindegyik adagból kb. 15-20 centis nudlikat sodortam, majd 3-3-at összefontam. Lekentem őket a tojássárgája, tej keverékével, megszórtam szezámmaggal és még negyed óráig hagytam kelni a sütőpapírral borított és vékonyan kiolajozott tepsin, majd sütőbe toltam 40 percre.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal