Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: fonott kalács medvehagymával

Recept: fonott kalács medvehagymával

Hagyományos húsvéti fonott kalács - medvehagymával megbolondítva. A medvehagyma nem csak nagyon egészséges, különleges, friss íze bármilyen szendvicset feldob, de a hagyományos édeskés kalácsból is igazi pikáns ételkülönlegességet varázsolhatsz vele. Húsvéti fonott kalács recept - kicsit másképp.

Recept: fonott kalács medvehagymávalHagyományos húsvéti fonott kalács - medvehagymával megbolondítva. A medvehagyma igazi ajándéka a természetnek, tele van antioxidánsokkal, antibakteriális és gombaölő hatása van. A szív- és érrendszerre is jótékonyan hat, csökkenti a magas vérnyomást (bővebben itt olvashatsz a medvehagymáról). Különleges, friss íze bármilyen szendvicset feldob, de a hagyományos édeskés kalácsból is igazi pikáns ételkülönlegességet varázsolhatsz vele. 

Hozzávalók:

  • 60 dkg fehér tönkölyliszt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 3 deci tej (kókusztejet használtam)
  • 2 tojássárgája
  • 20 ml olívaolaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2 dkg méz
  • 1 evőkanál Himalája só

Tetejére:

  • pár evőkanál szezámmag
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál tej

Elkészítés:

A langyos tejben elkevertem a mézet és belemorzsoltam az élesztőt, majd lefedve állni hagytam kb. 10 percig, míg az élesztő felfutott.

Ezalatt felaprítottam a medvehagymát, összekevertem az olajjal. A lisztet a kelesztőtálba szórtam a sóval együtt. Mikor az élesztő felfutott, beleöntöttem a lisztbe, hozzáadtam a tojások sárgáját, a medvehagymát, majd addig gyúrtam, dagasztottam, míg szép ruganyos lett a tészta. Ezután rátettem a kelesztőtál fedelét és hagytam, hogy megkeljen. Kelesztőtál híján, elég egy konyharuhával lefedni és kb. 30-40 perc alatt a duplájára kel a tészta. Ezután felmelegítettem a sütőt 180 fokra, a tésztát átgyúrtam, 6 részre osztottam és két kézzel mindegyik adagból kb. 15-20 centis nudlikat sodortam, majd 3-3-at összefontam. Lekentem őket a tojássárgája, tej keverékével, megszórtam szezámmaggal és még negyed óráig hagytam kelni a sütőpapírral borított és vékonyan kiolajozott tepsin, majd sütőbe toltam 40 percre.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ezt láttad már?
Extragyors tortilla recept fehérjével
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér