Ez a recept akkor jön jól, ha csak 5 perced van a konyhában és nem akarsz aprító gépet mosogatni. Vagy ha épp nem a legtrendibb, legmacerásabb, legkülönlegesebb összetevőkből álló vegán fagyicsodákat készítenéd el, csak egyszerűen egy igazi csokifagyi ízre vágysz. Vagy ha nincs kedved a boltokban a fagyasztó mellet állva az apróbetűt böngészni, mikor jégkrémet szeretnél, de épp van otthon kókusztejpor és kakaópor. Vagy ha már kóstoltad és rákattantál...
Hozzávalók (kb. 2 adaghoz):
- 45 g kókusztejpor
- 15 g holland kakaópor
- 30 g növényi szirup vagy cukor (legeslegrosszabb esetben cukrozott kakaóporral is megoldható...)
- fél adag csokoládés Vegan Protein Triplex
- 1 csipet só
- 1 dl langyos víz
- 1 marék bogyós gyümölcs a tetejére ha elkapna a lelkiismeret furdalás, hogy nem tettél bele semmi superfood-ot
Elkészítés:
Tegyél egy keverőtálba (vagy müzlis tálba) minden por formájú hozzávalót, és vegyél elő egy sima kézi habverőt - amilyennel a habarást is keverik. Szerencsére ezen kívül semmilyen eszköz nem kell hozzá! Keverd kicsit el a porokat, majd add hozzá a vizet és keverd teljesen csomómentesre (kb. fél perc). Aztán vagy tedd a masszádat egy dobozba, vagy jégrémformába is öntheted, tedd a fagyasztóba és adj neki pár órát, hogy jégkrém állagúvá váljon. Ha nem formát használsz, hanem kanállal ennéd, fogyasztás előtt 10 perccel vedd már ki a fagyasztóból - egyébként ugyan úgy tárolható, mint a bolti fagyi, hetekig is tárolható.