Varázsoljatok fél óra alatt kenyeret az asztalra! Összekevered a hozzávalókat egy tálban és már mehet is a sütőbe. Ha nem szeretitek a mákot, akár mandulaliszttel is készíthetitek. Masszív kenyér, így mindenképp igényel valami krémes feltétet. Apró katonákra vágva, zöldségkrémmel vagy sajtkrémmel megkenve, egy-egy fél koktélparadicsommal tökéletes vendégváró falatokat is készíthetsz belőle. Gluténmentes kenyér recept, kezdő kenyérsütőknek is!
Hozzávalók 30 x 10 cm-es sütőformához:
1 bögre = 2,5 deci
fél bögre lenmag
fél bögre lenmagliszt
fél bögre mákliszt (sima darált mák is jó)
fél bögre zabpehely
fél bögre durvára tört tökmag
4 db tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 fél mokkáskanál só
1,5 deci víz
kókuszolaj v vaj a tepsi kikenéséhez
A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A sütőformát kikentem kókuszolajjal.
Az összes szárazanyagot összekevertem egy tálban, hozzáadtam a négy felvert tojás, megsóztam, hozzáöntöttem a vizet és elkevertem az egészet.
A masszát a formába simítottam, elegyengettem és kb. 25 percig sütöttem. Tűpróbával ellenőrizzétek.
Kihűlt állapotban kiborítottam a formából, így szépen szeletelhető.
Forrás: Pálmafa Project, Zsuzsi blogja