Egyszerű, gyors, finom, aktuális sütemény. Nem csak vegánoknak kitűnő, hanem annak a háziasszonynak is segítségére lehet ez a recept, akinek épp gyorsat kell az asztalra varázsolnia. A receptben ugyan vegán összetevőkkel készítik el a sütit, de ezek kicserélhetők hagyományos alapanyagokra is.
Hozzávalók:
- (1 bögre =2dl)
- 2 bögre szójajoghurt (vagy sima joghurt)
- 3 bögre liszt (pl. fele finomliszt, fele tk. tönkölyliszt)
- 1 bögre Xilit
- 1 bögre napraforgó olaj
- 1/2 citrom leve
- 3 ek. lenmagpehely
- 1 csomag foszfátmentes sütőpor
- kb. 50 dkg meggy
Elkészítés:
A tészta száraz hozzátartozóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, olajat, citromlevet.
Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük, és megszórjuk kimagozott meggyel.
160 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Kihűlés után vágjuk fel, és nyírfacukrot kávédarálón megőrölve szórjuk meg ezzel a "por-nyírfacukorral", így tálaljuk.
TIPP:
- Elkészíthetjük, variálhatjuk más gyümölcsökkel is.
- Készíthetjük a gyümölcshöz illő ízesített Alpro szójajoghurtokkal is.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja