Gyorsan és könnyen elkészíthető tortácska, extra adag fehérjével! Ha váratlan vendégek érkeznek hozzád, akkor is könnyedén összeállíthatod, biztosan lenyűgözöl vele mindenkit, mert látványos és ízletes. Receptversenyünk 1. helyezettje, Putóczki Gáborné alkotása!
Hozzávalók egy kisebb, kerek jénai tálhoz:
100 g zabpehelyliszt
30 g vaníliás Vegan Prot3in Triplex növényi fehérje
4 db tojás*
150 g zsírszegény túró / cottage cheese / vagy tofu
2 evőkanál natúr (növényi) joghurt
fél tasak sütőpor
csipet Himalája só kalóriamentes lekvár
eritrit
1 tk chia mag
A jénai kikenéséhez: kókuszzsír
Tetejére: kivi
*A tojás helyettesítésére használhatsz chia magot: 1 evőkanál chia mag+3 evőkanál víz = 1 db tojás. Ha ez épp nem áll rendelkezésedre, akkor ugyanennyi őrölt lenmaggal és vízzel is elérheted a kívánt hatást.
Elkészítés
A szárazanyagokat egy tálba mérjük, összekeverjük. A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a joghurtot a lekvárt és a túrót is. Majd a száraz és nedves hozzávalókat összeöntjük, összekeverjük. Kókuszzsírozott jénaiba öntjük, a tetejét karikára vágott kivivel kirakjuk, és betesszük a mikróba. 1000 watton 8 perc alatt készül el. A mikróból kivéve, tálra csúsztatjuk, és már fogyasztható is. Tetejére még egy kis kivit tettem.
Recept és kép: Putóczki Gáborné