Gyors, könnyen elkészíthető édességre vágysz? Próbáld ki ezt a matcha tea porral készült frissítő, nyers krémet. A matcha por antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, mégis inkább zsírégetést támogató és energetizáló hatása miatt örvend olyan nagy népszerűségnek. Nem csak koffein, de theanine is található benne, mely a koncentrációt segíti, viszont emellett a jó alvást is támogatja, ellazít és csökkenti a szorongás tüneteit - nem pörget túl, mint a kávé. Előszeretettel alkalmazzák immunerősítőnek és fogyáshoz is, az anyagcsere serkentésére. Az íze pedig csodásan passzol különböző kókuszos, citromos, hűsítő nyalánkságokhoz 😉!
Hozzávalók:
- 100 g kesudió (előre beáztatva 1-2 órára)
- 2 dl kókusztej
- 3 evőkanál növényi szirup (agavé, rizs vagy datolya például)
- 2 evőkanál kókuszos Vegan Protein Triplex
- 1 csapott evőkanál matcha por
- őrölt bourbon vanília ízlés szerint
- 1 csipet só
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
Öntsd le a kesudióról a vizet, tedd aprítóba és turmixold jól meg. Aztán add hozzá a többi hozzávalót és turmixold egészen krémesre. Ha kész, adagold poharakba vagy üvegekbe és tedd pihenni egy órára a fagyasztóba, hogy kevésbé legyen folyós. Fogyasztás előtt díszítgeted kókuszchipsszel vagy fehércsokireszelékkel. Egészségedre!
+ tipp: ha marad a krémből, öntsd jégkrémformába és tedd a fagyasztóba - fantasztikusan finom házi fagyinak is!
Forrás:
healthline.com/nutrition/7-benefits-of-matcha-tea
hehealthyhunterblog.com/2020/09/01/matcha-and-coconut-creamy-mousse-vegan/