fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Meggyes-pudingos vegán piskóta

Karácsonykor is gyakorolhatjuk az egészséges, vegán sütési technikáinkat, sőt! Ilyenkor a családnak is megmutathatjuk a különleges fortélyokat, így őket is terelgethetjük az egészséghez vezető út felé. Mi ez, ha nem szeretet?! :)

meggyessutiKarácsonykor is gyakorolhatjuk az egészséges, vegán sütési technikáinkat, sőt! Ilyenkor a családnak is megmutathatjuk a különleges fortélyokat, így őket is terelgethetjük az egészséghez vezető út felé. Mi ez, ha nem szeretet?! :-)

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 20 dkg Xilit
  • 12 ek. olívaolaj
  • 2 ek. citromlé
  • 1,5 sütőpor
  • 5 dl buborékos ásványvíz
  • 4 ek. rizsitalpor
  • 1 kg magozott meggy
  • 2 l rizstej
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 ek. Karobpor
  • kb. 10-15 dkg Xilit

 

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat kikeverjük – rétesliszt, xilit, sütőpor, rizsitalpor.

Hozzáadjuk a folyékony összetevőket – olívaolaj, citromlé, buborékos ásványvíz -, és alaposan összekeverjük.

Az így kapott tésztát egy kiolajozott és lisztezett tepsibe öntjük bele.

A meggyet lecsöpögtetjük és rászórjuk a tésztára.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30-40 perc alatt kisütjük.

Eközben - hagyományos módon - elkészítjük a pudingot.

Amikor elkészült, a felét kivesszük, karobot keverünk bele.

A piskótára (nem kell kihűteni) ráfolyatjuk a vaníliás és a karobos pudingot is, felváltva, és a végén egy villával össze is keverjük.

Megszórjuk (szita segítségével) karobporral, és miután kihűlt, hűtőbe tesszük.

Érdemes másnap, de legalább néhány órás hűtés után tálalni.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér