fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Meggyes-pudingos vegán piskóta

Karácsonykor is gyakorolhatjuk az egészséges, vegán sütési technikáinkat, sőt! Ilyenkor a családnak is megmutathatjuk a különleges fortélyokat, így őket is terelgethetjük az egészséghez vezető út felé. Mi ez, ha nem szeretet?! :)

meggyessutiKarácsonykor is gyakorolhatjuk az egészséges, vegán sütési technikáinkat, sőt! Ilyenkor a családnak is megmutathatjuk a különleges fortélyokat, így őket is terelgethetjük az egészséghez vezető út felé. Mi ez, ha nem szeretet?! :-)

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 20 dkg Xilit
  • 12 ek. olívaolaj
  • 2 ek. citromlé
  • 1,5 sütőpor
  • 5 dl buborékos ásványvíz
  • 4 ek. rizsitalpor
  • 1 kg magozott meggy
  • 2 l rizstej
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 ek. Karobpor
  • kb. 10-15 dkg Xilit

 

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat kikeverjük – rétesliszt, xilit, sütőpor, rizsitalpor.

Hozzáadjuk a folyékony összetevőket – olívaolaj, citromlé, buborékos ásványvíz -, és alaposan összekeverjük.

Az így kapott tésztát egy kiolajozott és lisztezett tepsibe öntjük bele.

A meggyet lecsöpögtetjük és rászórjuk a tésztára.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30-40 perc alatt kisütjük.

Eközben - hagyományos módon - elkészítjük a pudingot.

Amikor elkészült, a felét kivesszük, karobot keverünk bele.

A piskótára (nem kell kihűteni) ráfolyatjuk a vaníliás és a karobos pudingot is, felváltva, és a végén egy villával össze is keverjük.

Megszórjuk (szita segítségével) karobporral, és miután kihűlt, hűtőbe tesszük.

Érdemes másnap, de legalább néhány órás hűtés után tálalni.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér