Karácsonykor is gyakorolhatjuk az egészséges, vegán sütési technikáinkat, sőt! Ilyenkor a családnak is megmutathatjuk a különleges fortélyokat, így őket is terelgethetjük az egészséghez vezető út felé. Mi ez, ha nem szeretet?! :-)
Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 20 dkg Xilit
- 12 ek. olívaolaj
- 2 ek. citromlé
- 1,5 sütőpor
- 5 dl buborékos ásványvíz
- 4 ek. rizsitalpor
- 1 kg magozott meggy
- 2 l rizstej
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 6 ek. Karobpor
- kb. 10-15 dkg Xilit
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat kikeverjük – rétesliszt, xilit, sütőpor, rizsitalpor.
Hozzáadjuk a folyékony összetevőket – olívaolaj, citromlé, buborékos ásványvíz -, és alaposan összekeverjük.
Az így kapott tésztát egy kiolajozott és lisztezett tepsibe öntjük bele.
A meggyet lecsöpögtetjük és rászórjuk a tésztára.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30-40 perc alatt kisütjük.
Eközben - hagyományos módon - elkészítjük a pudingot.
Amikor elkészült, a felét kivesszük, karobot keverünk bele.
A piskótára (nem kell kihűteni) ráfolyatjuk a vaníliás és a karobos pudingot is, felváltva, és a végén egy villával össze is keverjük.
Megszórjuk (szita segítségével) karobporral, és miután kihűlt, hűtőbe tesszük.
Érdemes másnap, de legalább néhány órás hűtés után tálalni.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja