Ebben az ízletes lasagne receptben szakítunk a hagyományokkal és kihagyjuk a darált húst. Nem elkeseredni, valami sokkal egészségesebb és különlegesebb dologgal pótoljuk, méghozzá medvehagymával, illetve tofuval vagy túróval. Mi csak ajánlani tudjuk! :-)
Hozzávalók (4-5 adaghoz):
- 2 vaskos csokor medvehagyma
- 80-90 dkg túró (vegáknak tofu)
- tejföl (vegáknak növényi tejföl)
- 12-13 lap lasagne tészta
- kevés olaj
Elkészítés:
Mossuk meg az összes medvehagymát, amelynek a felét tegyük félre!
A másik felét csíkozzuk fel, és fedő alatt pároljuk meg!
Ha kész van, a túróval együtt turmixoljuk össze, csipet sóval ízesítsük!
Kiolajozzuk a jénai edényt, és sorba tesszük a tésztát, majd rá a túrós krémet, arra pedig a félretett medvehagyma leveleket. Ezt addig ismételjük amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A tetejére tésztalapot helyezzünk, amelyet végül vastagon, tejföllel kenünk meg.
Fél órára előmelegített sütőbe tesszük, sütés közben egy villával tudjuk ellenőrizni, hogy elég puha-e már a tészta.
Nagy kockákra vágva tálaljuk, tetejére szórhatunk sajtot, de apróra vágott medvehagymával is díszíthetjük.