Keverem-kavarom-megsütöm kategóriájú gyors és könnyű sütemény, bármilyen bogyós gyümölccsel, vagy akár sárgabarackkal is kipróbálható! A liszteket is variáljátok nyugodtan más gluténmentes őrleményekkel, lehet dió, vagy akár mandula is.
Kezdőknek is szívből ajánlom, akár első sütinek is, mert tényleg nincs vele sok munka és sokáig eláll! A levendula nagyon izgalmas ízt ad neki, de vigyázz, tényleg csak egy pár virágot használj, hogy elkerüld a "szappanos" ízt. Próbáld ki és írd meg kommentben, hogy ízlik! :-)
Hozzávalók:
20-30 dkg meggy magozva
1-2 teáskanál apróra morzsolt levendulavirág
5 dkg mákliszt (darált mák)
5 dkg kukoricaliszt
20 dkg rizsliszt
15 dkg nyírfacukor
3 db tojás
1 dl olaj v vaj
2 dl tejföl v joghurt
1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
1 mokkáskanál vaníliapor
1 citrom reszelt héja
csipet só
Elkészítés:
Először összekevertem egy tálban a tojásokat az olvasztott vajjal, a cukorral, vaníliával, citromhéjjal és a joghurttal.
Egy másik tálban összekevertem a liszteket a sütőporral, csipet sóval, majd ezt a tojásos masszához szórtam és elkevertem, végül beleszórtam a meggyet és a levendulát is és lazán összeforgattam.
20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a tésztát és 180 fokon kb. fél óra alatt megsütöttem.
Ha egyenletesen szeretnétek a sütiben elosztani a gyümölcsöt, akkor először öntsétek a masszát a formába, aztán szórjátok rá a meggyet.
Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja