Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Pumpkin Pie - sütőtökös pite vegán változatban, extra fehérjével

Pumpkin Pie - sütőtökös pite vegán változatban, extra fehérjével

Készítettél már igazi pumpkin pie-t? Ez a vegán változat sok türelmet, időt és pepecselést igényel a konyhában, de a végeredmény garantáltan kárpótolni fog!

Szerencsére még mindig tart a sütőtök szezon - tudtad, hogy a tök tele van antioxidánsokkal, de remek vas, kálium, kalcium és magnézium forrás is? Érdemes hát enni amíg lehet - ez a recept kifejezetten ráérős, borongós hétvégékre ajánlott - sok vele a munka, de megéri ;)!

Hozzávalók:

(A tésztához)

  • 1,5 csésze liszt (+ egy kevés a gyúródeszka-lisztezésre)
  • 1 evőkanál cukor/nádcukor
  • 1 evőkanál ecet/almaecet
  • 0,5 teáskanál só
  • 0,5 csésze finomítatlan extra szűz kókuszolaj
  • 4-6 evőkanál hideg víz

(A töltelékhez)

  • kb. 425 g sütőtök püré (főtt/sült sütőtök pürésre turmixolva)
  • 225 g selyemtofu
  • 2/3 csésze cukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 0,5 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 adag vaníliás Vegan Protein Triplex
  • 1/4 teáskanál só

Elkészítés:

Öntsd össze a lisztet, cukrot, ecetet, sót, és jól keverd össze őket. Aztán kezd el adagolni hozzá a kókuszolajat apránként, végül add hozzá a hideg vizet és jól dolgozd össze az egészet. Használhatsz konyhai robotgépet is ha van, a sorrendet akkor is tartsd. Akkor jó a tészta, ha gyúrható - ha túl száraznak érzed, tegyél hozzá még egy kanál vizet. Ha már jó az állaga, alakítsd belőle egy vastag korongot és folpackba csomagolva tedd a hűtőbe pihenni legalább egy órára - vagy akár egész éjszakára.

Mielőtt gyúrni kezdenéd, vedd ki a hűtőből és hagyd egy kicsit felmelegedni szoba hőmérsékleten, hogy könnyebb legyen dolgozni vele. Kicsit lisztezd a gyúródeszkát és alakíts a tésztából egy kb. 30 cm átmérőjű kört. Helyezd bele egy 24 cm-es sütőformába, a széleit hajtogasd a formába és tedd vissza a hűtőbe újabb fél órára (az a lépés elhagyható, ha nincs olyan sok időd). Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra és tedd be a töltetlen pitét 20-25 percre sülni - szurkáld meg villával a belsejét és használj sütőpapírt nehezékkel, hogy ne emelkedjen meg a tészta közepe (önthetsz rá száraz hüvelyest vagy rizst súlynak - ezt tedd el egy üvegbe, mert következő "vaksütésnél" is fel tudod használni majd). Eztán vedd le a súlyt és süsd további 15-20 percig, amíg az egész aranybarna nem lesz. Ha megsült, vedd ki és hagyd kihűlni.

A töltelékhez tedd aprítóba/turmixgépbe az összes alapanyagot és addig turmixold, míg teljesen homogén krémet nem kapsz. Öntsd a tölteléket a pitédre és újra tedd a sütőbe 40-45 percre. Akkor van kész, ha megszilárdult a töltelék is. Hagyd teljesen kihűlni a sütő rácsán, aztán tedd a hűtőbe legalább 2 órára.

Jó étvágyat hozzá!


Eredeti recept forrása:

foodnetwork.ca

Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér