Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
4000 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Orosz túrótorta - vegán változat

Orosz túrótorta - vegán változat

Klasszikus kakaós kekszes túrótorta íz tejtermék és tojásmentes változatban! Készítsd el ezt a fantasztikusan finom vegán desszertet akár ünnepre, akár hétköznapra!

Nagyon finomak az újhullámos, modern vegán desszertek, fantasztikus ízeket lehet kihozni egy-egy nyers sütiből - de néha nagyon tud kívánni az ember valami igazán klasszikusat, hagyományosat. Ilyenkor szoktak megszületni az olyan receptjeink, mint a hamis túrógombóc, a halmentes rácponty vagy ez a túrótorta túró nélkül, ami annyira jól sikerült, hogy csak ajánlani tudjuk azoknak is, akik egyébként szoktak állati eredetű ételeket is fogyasztani... 

Hozzávalók:

(a tészta alaphoz)

  • 130 g liszt
  • 75 g margarin
  • 35 g nádcukor
  • 15 g holland kakaópor
  • 1 csipet só

(a krémhez)

  • 200 g natúr tofu
  • 1,5 dl növényi főzőkrém (kókuszkrém vagy zabból, rizsből készült változat is megteszi)
  • 30 g nádcukor
  • 25 g vaníliás Vegan Protein Triplex
  • 1 ek. olaj
  • fél citrom leve
  • 1 narancs leve
  • fél mk. vaníliaőrlemény (elhagyható, vagy a cukor egy részét kiválthatod bourbonvaníliás cukorral)
  • reszelt citrom- és narancshéj (Kezeletlen citrusféléket használj! Ha az nincs, inkább hagyd ki!)

Elkészítés:

Tedd egy keverőtálba a tészta hozzávalóit, dolgozd jól össze az alapanyagokat és addig gyúrd, amíg gyurma állagú gombócot nem kapsz. Nem kell megijedni, ez tényleg a jó arány - az elején nehéz elhinni, hogy össze fog állni, de nem kell semmilyen folyadék bele!  Ha ez kész, tedd félre addig a gombócot, amíg a krémet elkészíted.

A krémhez az összes hozzávalót tedd egy edénybe - a tofut érdemes kicsit kézzel szétdarabolni, hogy könnyebben vigye a mixer - és botmixerrel turmixold teljesen homogénre. Hagyományos turmixgépben is készítheted, ha bírja a motorja a sűrűbb állagot. Ha ezzel is megvagy, nincs más dolgod, mint egy olajjal kikent vagy sütőpapírral kibélelt sütőtál vagy tortaforma aljába belenyomkodni egyenletesen úgy a tésztát, hogy legyen pár centi pereme. Aztán öntsd rá a krémet és mehet is a sütőbe, 180°C-on kb. 50 perc lesz, mire elkészül. Akkor jó, ha halványan elkezdett barnulni a teteje és már az egész lakást belengi az illata. Ha kihűlt, könnyebb vágni - de azt nehéz kivárni :). Hűtőben 2-3 napig is eláll. Egészségedre!


Eredeti recept forrása:

theunicook.com/russischer-zupfkuchen-german-baking-classics/

Ezt láttad már?
„Kókuszos álom” shake recept
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér