Mi az ami jólesően felmelegíti a testet és a lelket az őszi hűvösben és még éhség ellen is jó? Egy finom, forró krémleves! Sőt, mi szeretjük a hidegebb időben kirándulva termoszból kortyolgatni is, így nem kell a tervezettnél korábban hazafelé venni az irányt sem az éhség, sem az átfagyott végtagjaink miatt...
Hozzávalók:
- 1 nagy szál póréhagyma
- 1 közepes krumpli
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 3-4 evőkanál Natúr Rizs fehérje
- só, bors, ízlés szerint
- aprított zöldfűszer vagy pirított zsemlekockák,
pirított magok a tálaláshoz
Elkészítés:
Jól mosd meg a póréhagymát (érdemes hosszában bevágni a közepéig és a rétegek közé szorult homokot is leöblíteni), vágd fel vastagabb karikákra. Pucold meg a fokhagymát és a krumplit, utóbbit kockázd fel, hogy hamarabb megfőjön majd. Egy lábas aljára öntsd az olajat, dobd rá a pórét és a fokhagymát, közepes lángon folyamatos kevergetés közben pirítsd őket illatosra. Öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a hagymákat és add hozzá a krumplit. Sózd, borsozd és forrald fel, majd vedd kisebb fokozatra a főzőlapot és főzd addig, amíg minden teljesen meg nem puhul (kb. 15 perc). Húzd félre a tűzről és hagyd egy kicsit kihűlni, aztán keverd hozzá a fehérjeport és botmixerrel vagy turmixgépben turmixold teljesen simára, krémesre a levest. Ha túl sűrű, önthetsz még hozzá egy kis vizet, fűszerezheted utólag is. Tálalásnál pirított magokkal vagy zsemlekockákkal laktatóbbá teheted, vagy friss zöldfűszerrel szépítheted. Egészségedre!