Nagyon egyszerű, finom, egészséges, olcsó saláta :-).
Hozzávalók:
- 1 szál póréhagyma
- 1/2 kínai kel
- 15 dkg olajbogyó
- 15 dkg natúr tofu
- 4-5 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 ek. sörélesztőpehely
- himalaya só - ízlés szerint
- citromlé - ízlés szerint
Elkészítés:
Miután megmostuk, a póréhagymát felkarikázzuk, a kínai kelt pedig felaprítjuk.
A tofut felkockázzuk, az olívabogyóról lecsepegtetjük a levét, úgy adjuk hozzá.
Mindezt egy nagy tálba tesszük.
Az öntethez az olajat kikeverjük a sörélesztőpehellyel, sóval és citromlével.
Ezt tálalás előtt 10-15 perccel öntsük csak a saláta alapra.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja