Mutatós, gyorsan elkészül, nagyon finom és egészséges nyers gyümölccsel tálalható pite! Ebben az esetben szőlővel készült, de bármilyen más gyümölccsel, vagy más ízesítésű pudinggal is elkészíthető, a siker garantált lesz.
A piskótához:
- 50 dkg liszt,
- 5 dl víz,
- 12 ek. olaj,
- 20 dkg Xilit
- 1 késhegyni sütőpor.
A vegán pudinghoz:
- 14-15 ek. kukoricatejpor,
- 4-5 ek. kukoricakeményítő,
- 8-10 ek. kukoricaliszt,
- 2 körte, összepépesítve,
- vanília, méz, citromhéj,
- kb.1,5 l víz
Karoböntethez (helyettesíthető keserű kakaóporral):
- 5-6 ek. karob,
- 1/2 ek. barnacukor, megdarálva,
- kis víz.
A piskóta összetevőit összekeverjük, majd kb 20-25 percig sütjük.
Ez alatt elkészítjük a pudingot, amit sűrűre főzünk.
Mivel nincsen a krémben zsiradék, ahogy kiszedjük a tepsiből a süteményt, érdemes rögtön rá is kenni a pudingot.
A végén megszórjuk megmosott, lecsepegtetett szőlőszemekkel.
Elkészítjük a karoböntet, amelyet kicsit felmelegítve keverünk össze.
A tálalás előtt öntjük rá a karoböntetet (vagy kakaósöntetet) a kész műre.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja