Klasszikus kedvenc különleges salátával és egészséges, nem "olajban tocsogó" módon elkészítve. Nem csak a konyhád lesz "szagmentesebb", de szerintem a hal is sokkal finomabb így! Próbáld ki! :-)
Hozzávalók 3 főre:
Halhoz:
3 nagy szelet tőkehalfilé (más fajta hal is jó)
Panírhoz: rozsliszt, 2 nagyobb tojás, teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
só, bors
kókuszolaj
Salátához:
4 kisebb nyári alma v 2 másik nagyobb
2 deci tejföl v sűrű görög joghurt
1 evőkanál citromlé
1-1 csapott mokkáskanál fahéj és kurkuma
só, bors
Elkészítés:
A halat kiolvasztottam, a nedvességet leitattam róla egy papírtörlővel, sóztam, borsoztam mindkét oldalát és bepaníroztam, majd 200 fokra előmelegített sütőben, egy vékonyan kókuszolajjal bekent sütőpapírral lefedett tepsin megsütöttem kb. fél óra alatt, félidőben megfordítva a szeleteket.
Az almát lereszeltem és összekevertem a többi hozzávalóval, majd hűtőben hagytam legalább fél órát pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja