Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Gluténmentes, laktózmentes szilvás pite recept

Szilvás lepény recept (glutén-, és cukormentes)

Ez a lepényke tipikusan az, amit "mindenmentesnek" szoktak hívni: nem tartalmaz glutént, laktózt, tojást és cukrot sem. Ez a lepénytípus eredetileg "socca" névre hallgat és Dél-Franciaországban igen népszerű. Nagyszerűsége az egyszerű elkészíthetőségében rejlik és a sós-édes ízek kellemes keveredésében.

Ez a lepényke tipikusan az, amit "mindenmentesnek" szoktak hívni: nem tartalmaz glutént, laktózt, tojást és cukrot sem. Ettől viszont még nem lesz ízmentes, sőt! Ez a lepénytípus eredetileg "socca" névre hallgat és Dél-Franciaországban igen népszerű. Nagyszerűsége szerintem pont az egyszerűségében rejlik és a sós-édes ízek kellemes keveredésében. Próbáld ki és írd meg kommentben, hogy ízlett! Egészségedre! :-)

Hozzávalók:

Gluténmentes, laktózmentes szilvás pite receptfél bögre csicseriborsóliszt

fél bögre víz

1 mokkáskanál himalája só

2 db rozmaring ág

1 db nektarin

3 db szilva

pár csepp balzsamecet (elhagyható)

méz (ízlés szerint / elhagyható)

kókuszzsír v egyéb olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csicseriborsólisztet elkevertem a vízben, a sóval együtt. Fogtam egy 20 cm átmérőjű teflon serpenyőt és miután felhevítettem egy fél evőkanál kókuszzsírt, beleöntöttem a masszát. Alacsony lángon hagytam sülni. Addig vékonyra szeltem a gyümölcsöket és meglocsoltam balzsamecettel. Mikor a lepény nagyjából összeállt és a teteje is kezdett megszilárdulni, akkor levetttem a gázról, rápakoltam a szilvát és a barackot, megszórtam rozmaringgal és visszatettem a gázra, kb. még negyed órára. Le is lehet fedni, úgy a gyümölcsök hamarabb megpuhulnak, és átsül a lepény. Akkor jó, mikor az széle elkezd barnulni és elválik a serpenyőtől.

Tálaláskor egy tányérra tettem és megszórtam friss rozmaringgal. Frissen az igazi, de másnap melegítve is egész jó volt.

TIPP: a méz kicsit édesebbé teszi és kiemeli az ízeket: sütés előtt, vagy akár után is csurgathatsz a gyümölcsök tetejére egy keveset.

 


Forrás: Zsuzsi blogja, palmafaproject.cafeblog.hu

Ezt láttad már?
Mandulás-meggyes-szilvás
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér