Az egyik kedvenc halételemet hoztam el nektek: ez az én ajánlatom a karácsonyi menühöz! Kifejezetten úgy állítottam össze, hogy a gyomrot se terhelje, ugyanakkor ízletes, laktató és ünnepi legyen! A zellerpüré sokkal könnyebben emészthető, mint a krumplipüré, de emellett az íze is fantasztikus. A fokhagymás spenót amellett, hogy tápanyagokban gazdag, szintén segíti a megfelelő emésztést és remekül harmonizál a hallal. Próbáljátok ki! :-)
Hozzávalók 2 személyre:
2 szelet tengeri halfilé
mustár
20 dkg spenótlevél
20 dkg gomba
1 duci gerezd fokhagyma
só, bors
kókuszolaj
Körethez:
2 nagyobb zeller
tejszín (kókusztejszínt használtam)
szerecsendió
1 evőkanál friss torma reszelve
só, bors
Elkészítés:
A körethez a zellert puhára főztem, hozzáöntöttem a tejszínt, belereszeltem a törmát, szerecsendiót, sóztam, borsoztam és botmixerrel pürésítettem.
Ezalatt a spenótot alaposan megmostam, kis darabokra tépkedtem, a gombát szintén felaprítottam és egy serpenyőben kevés kókuszolajon megpároltam. Mikor a gomba félig megpuhult, hozzáadtam a spenótot, mikor összeesett, hozzáreszeltem a fokhagymát, sóztam, borsoztam még pár percig együtt pároltam őket és mikor elfőtte a levét, lezártam a gázt. A halfilé mindkét oldalát sóztam, borsoztam és vékonyan bekentem mustárral, majd pici kókuszolajon mindkét oldalán kb. 4 perc alatt megsütöttem és már tálalható is, pár csepp citromlével meglocsolva.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project blog