Ez az igazi, magyaros-fűszeres paprikás pörkölt vegán változata, kifejezetten ajánlott hideg napokra. Ha tetszik a recept, elkészítheted bővebb lével akár hamis gulyásleves gyanánt - ha nem fogyózol és épp nem aktuális a szénhidrátbevitel lehető legalacsonyabban tartása, akkor egy szép nagy szelet kenyérrel igazi élmény lesz ;)!
Hozzávalók:
- 6 közepes krumpli
- 1 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál pirospaprika (alapvetően édes paprika, de ha csípős-rajongó vagy, ízlés szerint keverve is használhatod)
- 1 teáskanál repce vagy egyéb olaj
- 250 g füstölt tofu
- 2,5 csésze víz (vagy több, ha levesnek készíted)
- 1 teáskanál szárított majoranna
- 1 evőkanál paradicsompüré
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Vágd egészen apróra a fokhagymát, aprítsd fel a vöröshagymát. Mosd és pucold meg a krumplit aztán kockázd fel a tofuval együtt. Egy nagyobb lábasban melegítsd fel az olajat, és tedd bele a fokhagymát és a hagymát pirulni. Ha már jó illata kezd lenni, tedd bele a krumpli és tofukockákat, kicsit pirítsd őket össze. Aztán add hozzá a paprikaport és jól keverd át azzal is, majd öntsd fel a vízzel, mielőtt megég a paprika. Sózd meg és fedő nélkül hagyd rotyogni kb. fél órát, közepes lángon. Addig főzd, amíg be nem sűrűsödik és a krumpli meg nem puhul. Ha túl gyorsan elpárolog a leve, adhatsz még hozzá egy kis vizet. Végül tedd bele a paradicsompürét, a majorannát és addig keverd, amíg a püré teljesen el nem oszlik. Aztán zárd el a főzőlapot és tálalhatsz is!
Eredeti recept és kép forrása:
elephantasticvegan.com