Gyors, olcsó, nagyon finom és egészséges tavaszi saláta! Eheted akár egymagában főételként is, de köretnek is ideális kerti grillezésekhez. Nekem ebédre is tökéletes volt, kellemesen eltelített. Medvehagyma nélkül is elkészíthető, de ha épp szezonja van, akkor nem érdemes kihagynod belőle ;-) Egészségedre!
Hozzávalók 2 főre:
2 közepes méretű burgonya
1 nagy alma v két kisebb
6 szál medvehagyma
1 teáskanál friss kakukkfű (szárítottból egy nagy csipet)
só
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál almaecet
2 evőkanál napraforgómag
Elkészítés
A krumplit héjában megfőztem, ezután meghámoztam, felkockáztam. Természetesen lehet hámozva és kockázva főzni.
A medvehagymát csíkokra vágtam, az almát héjastól felkockáztam, a napraforgómagot egy száraz serpenyőben megpirítottam.
Mindent egy tálba tettem, meglocsoltam az olívaolajjal, almaecettel, végül megszórtam a kakukkfűvel.
Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja