fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Készíts sárgaborsóból fasírtot ezzel a recepttel

Sárgaborsó fasírt recept

Sárgaborsóból bizony nem csak főzelék, de fasírt is készíthető! Laktató, ízletes és rostdús, segíti az emésztést is. Zöldségfasírt recept, kezdőknek is.

Higgyetek nekem: zöldségfasírtot enni jó! Frissen belül puha, kívül ropogós, annak is laktató, aki húsból készült fasírthoz van szokva. Beletekerhető tortillába, de teheted pitába, vagy szendvicsbe is. A sárgaborsó amellett, hogy B-vitaminok, kalcium, magnézium, cink és vas forrása, az emésztésnek is rendkívül jót tesz. Próbáljátok k! 

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

Készíts sárgaborsóból fasírtot ezzel a recepttelfél kg sárgaborsó

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

2 L-es tojás

4-5 evőkanál graham vagy tönkölyliszt

1-1 teáskanál őrölt koriander, római kömény, gyömbér, kurkuma, chilipor

kókuszzsír a sütéshez

Mártogatós ötlet: kapros-fokhagymás natúr joghurt

Elkészítés:

A sárgaborsót egy napra vízbe áztattam. Sütés előtt leszűrtem róla a vizet és egy botmixerrel pürésítettem, pár perc alatt összeturmixoltam, de még kissé darabos maradt, ami nem baj, sőt. Ezután befűszereztem, belereszeltem a fokhagymákat és a vöröshagymát, belekevertem a felvert tojásokat, és a lisztet. Lágy, de már formázható massza lett a végeredmény.

Egy serpenyőben felforrósítottam a kókuszzsírt kb. kisujjnyi magasságig és 5-6 centi átmérőjű korongokat formáztam belőle, majd oldalanként pár perc alatt aranybarnára sütöttem őket.

Frissen melegen az igazi, valamilyen szósszal és salátával tálalva.


Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Ezt láttad már?
Cukkini-répasaláta (növényi) tejföllel
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal