Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Készíts sárgaborsóból fasírtot ezzel a recepttel

Sárgaborsó fasírt recept

Sárgaborsóból bizony nem csak főzelék, de fasírt is készíthető! Laktató, ízletes és rostdús, segíti az emésztést is. Zöldségfasírt recept, kezdőknek is.

Higgyetek nekem: zöldségfasírtot enni jó! Frissen belül puha, kívül ropogós, annak is laktató, aki húsból készült fasírthoz van szokva. Beletekerhető tortillába, de teheted pitába, vagy szendvicsbe is. A sárgaborsó amellett, hogy B-vitaminok, kalcium, magnézium, cink és vas forrása, az emésztésnek is rendkívül jót tesz. Próbáljátok k! 

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

Készíts sárgaborsóból fasírtot ezzel a recepttelfél kg sárgaborsó

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

2 L-es tojás

4-5 evőkanál graham vagy tönkölyliszt

1-1 teáskanál őrölt koriander, római kömény, gyömbér, kurkuma, chilipor

kókuszzsír a sütéshez

Mártogatós ötlet: kapros-fokhagymás natúr joghurt

Elkészítés:

A sárgaborsót egy napra vízbe áztattam. Sütés előtt leszűrtem róla a vizet és egy botmixerrel pürésítettem, pár perc alatt összeturmixoltam, de még kissé darabos maradt, ami nem baj, sőt. Ezután befűszereztem, belereszeltem a fokhagymákat és a vöröshagymát, belekevertem a felvert tojásokat, és a lisztet. Lágy, de már formázható massza lett a végeredmény.

Egy serpenyőben felforrósítottam a kókuszzsírt kb. kisujjnyi magasságig és 5-6 centi átmérőjű korongokat formáztam belőle, majd oldalanként pár perc alatt aranybarnára sütöttem őket.

Frissen melegen az igazi, valamilyen szósszal és salátával tálalva.


Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja

Ezt láttad már?
Cukkini-répasaláta (növényi) tejföllel
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér