Higgyetek nekem: zöldségfasírtot enni jó! Frissen belül puha, kívül ropogós, annak is laktató, aki húsból készült fasírthoz van szokva. Beletekerhető tortillába, de teheted pitába, vagy szendvicsbe is. A sárgaborsó amellett, hogy B-vitaminok, kalcium, magnézium, cink és vas forrása, az emésztésnek is rendkívül jót tesz. Próbáljátok k!
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
fél kg sárgaborsó
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 L-es tojás
4-5 evőkanál graham vagy tönkölyliszt
1-1 teáskanál őrölt koriander, római kömény, gyömbér, kurkuma, chilipor
só
kókuszzsír a sütéshez
Mártogatós ötlet: kapros-fokhagymás natúr joghurt
Elkészítés:
A sárgaborsót egy napra vízbe áztattam. Sütés előtt leszűrtem róla a vizet és egy botmixerrel pürésítettem, pár perc alatt összeturmixoltam, de még kissé darabos maradt, ami nem baj, sőt. Ezután befűszereztem, belereszeltem a fokhagymákat és a vöröshagymát, belekevertem a felvert tojásokat, és a lisztet. Lágy, de már formázható massza lett a végeredmény.
Egy serpenyőben felforrósítottam a kókuszzsírt kb. kisujjnyi magasságig és 5-6 centi átmérőjű korongokat formáztam belőle, majd oldalanként pár perc alatt aranybarnára sütöttem őket.
Frissen melegen az igazi, valamilyen szósszal és salátával tálalva.
Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja