Ez a könnyű, gyorsan elkészíthető, meleg saláta feldobhatja a hideg, téli napunkat. Irány a konyha, és készítsünk egy egyáltalán nem hétköznapi salátát!
Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- só - ízlés szerint
- 4 db paradicsom
- 4 ek. 100% extra szűz olívaolaj
- 1 ek. sörélesztőpehely
- *4 ek. natúr joghurt
- 1/2 citrom leve
Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, felkarikázzuk és olajjal kikent tepsibe téve megsózzuk; majd mindkét oldalukat megsütjük (150 fokon, kb. 10-10 perc alatt).
A fokhagymát meghámozzuk és felkarikázzuk, akkor szórjuk rá a padlizsánra, amikor a szeleteket megforgatjuk.
Eközben egyrészt felkockázzuk a paradicsomokat; felvágjuk a petrezselyemzöldet; és elkészítjük az öntetet is.
Az öntet: A joghurtba belekeverjük a citromlevet, sót, sörélesztőpelyhet, és a petrezselyemzöldet.
Amikor kisültek a fokhagymás padlizsánok, akkor rálocsoljuk ezt az öntetet, hozzáadjuk a paradicsomot, és a megmaradt petrezselyemzöldet. Melegen fogyasztjuk. Magában is ízletes, de főtt barna rizzsel, illetve pirítóssal is nagyon finom.
Állati termék mentesen étkezőknek:
* Alpro natúr szójajoghurt
Az Alpro natúr joghurt is kicsit édeskés, de szerintünk citromlével, sóval ízesítve finom sós ételekbe is.
Forrás:
Dankóné R. Magdolna blogja