fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Sült padlizsánsaláta paradicsommal, fokhagymával

Sült padlizsánsaláta paradicsommal, fokhagymával

Ez a könnyű, gyorsan elkészíthető, meleg saláta feldobhatja a hideg, téli napunkat. Irány a konyha, és készítsünk egy egyáltalán nem hétköznapi salátát!

padlizsansalataEz a könnyű, gyorsan elkészíthető, meleg saláta feldobhatja a hideg, téli napunkat. Irány a konyha, és készítsünk egy egyáltalán nem hétköznapi salátát!

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • só - ízlés szerint
  • 4 db paradicsom
  • 4 ek. 100% extra szűz olívaolaj
  • 1 ek. sörélesztőpehely
  • *4 ek. natúr joghurt
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, felkarikázzuk és olajjal kikent tepsibe téve megsózzuk; majd mindkét oldalukat megsütjük (150 fokon, kb. 10-10 perc alatt).

A fokhagymát meghámozzuk és felkarikázzuk, akkor szórjuk rá a padlizsánra, amikor a szeleteket megforgatjuk.

Eközben egyrészt felkockázzuk a paradicsomokat; felvágjuk a petrezselyemzöldet; és elkészítjük az öntetet is.

Az öntet: A joghurtba belekeverjük a citromlevet, sót, sörélesztőpelyhet, és a petrezselyemzöldet.

Amikor kisültek a fokhagymás padlizsánok, akkor rálocsoljuk ezt az öntetet, hozzáadjuk a paradicsomot, és a megmaradt petrezselyemzöldet. Melegen fogyasztjuk. Magában is ízletes, de főtt barna rizzsel, illetve pirítóssal is nagyon finom.

Állati termék mentesen étkezőknek:

* Alpro natúr szójajoghurt

Az Alpro natúr joghurt is kicsit édeskés, de szerintünk citromlével, sóval ízesítve finom sós ételekbe is.

Forrás:

Dankóné R. Magdolna blogja

Ezt láttad már?
Ezért egyél lilát - tények a padlizsánról!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér