fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Gluténmentes máktorta ribizlivel

Gluténmentes máktorta ribizlivel

Egyszerű, liszt nélkül, gyorsan elkészíthető sütemény, amit kedvedre változtathatsz is, ízlésed szerint! Zsuzsi egyik kedvence, sokszor kipróbált és bevált recept!

Ez a sütemény az egyik személyes kedvencem! Nagyon egyszerű elkészíteni, nem kell hozzá sokféle alapanyag, sem túl sok bíbelődés és mégis látványos és finom! Liszt nélkül készül, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Ezt a tésztareceptet használtam már más sütikhez is, pl. kisebb, szögletes formában fele adagban sütve, krém nélkül, csak gyümölcsökkel, amiket a sütés előtt szórtam a tetejére, de muffin-alapnak is kiváló. Tudod, én szeretek kísérletezni és Téged is erre buzdítalak: variáld a krémet, a gyümölcsöket és oszd meg velünk kommentben, hogy sikerült a Te sütid! Egészségedre! :-)

Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

(28 cm-es forma is jó, úgy laposabb lesz kicsit)

50 dkg darált mák

10 dkg nyírfacukor

5 db tojás

10 dkg vaj

1 cs sütőpor

csipet só

Tetejére:

1 nagy doboz görög joghurt vagy mascarpone vagy (növényi) tejszínhab

10 dkg feketeribizli (vagy más bogyós gyümölcs, málna, ribizli, gránátalma)

Elkészítés:

A darált mákot összekevertem a sütőporral, a tojásokat szétválasztottam. A sárgáját habosra kevertem a cukorral és a puha vajjal, a fehérjéket habbá vertem a csipet sóval. A vajas keveréket belekevertem a mákba, majd óvatosan a fehérjehabot is beleforgattam. Kivajaztam egy kör alakú kapcsos tortaformát és 180 fokon kb. 40 perc alatt tűpróbáig sütöttem.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project blog

Ezt láttad már?
Levendulás gluténmentes meggyes kevert sütemény
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér